Sidnejas iedzīvotājiem sācies divu nedēļu "lokdauns" (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Miljoniem Sidnejas iedzīvotāju svētdien sākusies divu nedēļu karantīna, Austrālijai ieviešot jaunus ierobežojumus, lai apturētu koronavīrusa Indijas jeb delta varianta izplatīšanos.

Sestdienas vakarā rīkojums uzturēties mājās pilsētas centra rajonu iedzīvotājiem tika attiecināts uz visu pilsētu un tuvējiem piekrastes un kalnu reģioniem, slēgti restorāni, bāri un kafejnīcas.

Lai arī Sidnejas centrs ir faktiski tukšs, liels skaits sērfotāju un peldētāju pulcējušies Sidnejas Bondi pludmalē, jo sportošana ārā joprojām ir atļauta.

Austrālijas ziemeļu pilsēta Dārvina arī svētdien noteikusi 48 stundu karantīnu, reģistrējot vairākus inficēšanās gadījumus, kas saistīti ar uzliesmojumu nomaļā zeltraktuvē.

Austrālijā reģistrēti vairāk nekā 110 koronavīrusa gadījumi kopš jūnija vidū inficēšanās ar Indijas paveidu tika apstiprināta starptautisko avioreisu apkalpes šoferim.

Sidnejā iedzīvotājiem mājās jāuzturas līdz 9.jūlijam un viņi var doties ārā tikai iegādāties svarīgākās preces, saņemt medicīnisko palīdzību, sportot, doties uz skolu vai darbu, ja viņi nevar strādāt no mājām.

Ikvienam ārpus karantīnas zonas, kurš apmeklējis Sidneju kopš pirmdienas, ieteikts 14 dienas ievērot pašizolāciju, bet vairāki štati aizlieguši ceļošanu no un uz Sidneju.

Karantīna šokējusi pilsētas iedzīvotājus, kuri jau bija atgriezušies pie relatīvi normālas ikdienas dzīves, jo pēdējos mēnešos bija reģistrēti tikai daži vietēji inficēšanās gadījumi.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu