"Mums visiem lūst sirds!" Ziemeļkorejas iedzīvotāji noraizējušies par valsts līdera Čenuna pēkšņo svara zudumu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkorejas iedzīvotājiem "lūst sirds", redzot valsts līdera Kima Čenuna pēkšņo svara zudumu, ziņo kāds no valsts stingri kontrolētajiem medijiem.

Viens no retajiem komentāriem par valsts līdera veselības stāvokli parādījās Ziemeļkorejas oficiālajos medijos pēc tam, kad kāds ārzemju analītiķis norādījis, ka diktators ir ievērojami zaudējis svaru.

"Redzot galveno sekretāru Kimu Čenunu tādā paskatā, mums visiem lūst sirds," intervijā ar Ziemeļkorejas Centrālo televīziju (ZCT) atklājis kāds Phenjanas iedzīvotājs.

Diktators jūnijā, mēneša laikā pirmo reizi, parādījās nacionālajā televīzijā. "NK Ziņas", kas ir Dienvidkorejā bāzēts medijs, kas novēro Ziemeļkoreju, norādīja, ka pulkstenis uz Čenuna rokas ir savilkts ciešāk nekā citkārt, tādējādi atklājot, ka "svara zudums ir acīmredzams", ziņo Reuters.

Ņemot vērā Kima Čenuna varas pozīcijas Ziemeļkorejā un neskaidrības par iespējamu viņa pēcteci, ārvalstu mediji uzmanīgi seko līdzi viņa veselības stāvoklim.

Pagājušā gada pavasarī medijos parādījās dažādas spekulācijas par diktatora veselības stāvokli, pēc tam, kad viņš palaida garām Kima Irsena, valsts dibinātāja, dzimšanas dienas svinības un neparādījās sabiedrībā vairāk nekā mēnesi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu