Kā izvēlēties piemērotus ratiņus mazulim?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Gatavojoties ģimenes pieaugumam, nepieciešams sagādāt vairākas svarīgas lietas mazulim. Viena no svarīgākajām lietām noteikti ir ratiņi. Tā kā mazulis ratos pavada ļoti daudz laika, sevišķi tikko pēc dzimšanas, svarīgi izvēlēties pēc iespējas labākus un piemērotākus ratus. Ratiem jābūt tādiem, lai tajos būtu ērti pašam mazulim, kā arī - lai vecākiem būtu vienkārši tos stumt. Raksta turpinājumā uzzināsiet vērtīgus padomus, kā izvēlēties piemērotus ratiņus mazulim.

Kam jāpievērš uzmanība?

Izvēloties ratus, būtiski pievērst uzmanību vairākiem faktoriem.

Riteņi

Ja ir vajadzība pārvietoties pa dažāda veida ceļa segumiem, ne tikai asfaltu, tad vislabāk būs izvēlēties ratiņus ar piepumpējamajiem riteņiem, kas ir vismaz 12 collas lieli.

Lai nodrošinātu vislabākos braukšanas apstākļus, jāizvēlas ratiņi, kam visi riteņi ir vienā izmērā. Jāsaka gan, ka piepumpējamie riteņi ir smagāki kā pildītās gumijas riepas, taču tie nodrošinās vislabāko komfortu un amortizāciju. Savukārt, ja izvēlēsieties ratiņus ar trīs riteņiem, varēsiet daudz vieglāk manevrēt. Šādus ratus ieteicams izvēlēties, ja dzīvojat pilsētā un braukšana galvenokārt ir pa asfaltētiem celiņiem.

 

Materiāls

Materiālam viennozīmīgi jābūt ūdensnecaurlaidīgam. Tāpat ieteicams izvēlēties ratus, kuru materiālā ir iestrādāta UV aizsardzība, kas ir ļoti svarīgi, ja vasaras laikā vēlēsieties, lai mazulis guļ diendusu svaigā gaisā. Vēl materiālam vajadzētu būt viegli kopjamam, lai nepieciešamības gadījumā varētu iztīrīt radušos traipus. Ir tādi ratiņi, kuriem ir noņemams jumtiņa audums, ko pēc tam var izmazgāt arī veļas mašīnā.

Kulba

Vissvarīgākais kulbas izvēlē ir tās ietilpība. Svarīgi, lai kulba derētu gan vasarā, gan ziemā. Ziemas laikā bērnam tiek ģērbs kombinezons, tāpēc uzreiz tiek aizņemta papildus vieta. Svarīgi, lai ar visu kombinezonu būtu vēl brīva vieta, lai bērniņam būtu ērti. Tāpat vajadzētu izvēlēties kulbas, kas ir regulējamas. Piemēram, ja būs vajadzība pacelt nedaudz galvgali vai uzstādīt sēdus pozu, svarīgi, ka konkrētā kulba piedāvā šādu iespēju.

Bagāžas nodalījums

Nereti ir tā, ka nepieciešams apmeklēt veikalu kopā ar bērnu. Lai iepirkumu maisi nebūtu jānes rokas, noderēs bagāžas nodalījums. Svarīgi izvēlēties tādus ratus, kam ir pietiekami liels bagāžas nodalījums.

Rokturis

Lai ratus būtu vieglāk stumt, nepieciešams pārliecināties, ka tiem ir regulējams rokturis. Vislabāko komfortu sniegs rokturis, kas nebūs no slidena materiāla. Ieteicams izvēlēties ratus, kam rokturi iespējams pārlikt no vienas puses uz otru. Šāds variants noderēs brīžos, kad vajadzēs pasargāt bērniņu no tiešiem saules stariem.

Bremzes

Tās var būt gan spiežamas ar kāju, gan arī kā rokas bremzes. Pirms konkrētu ratu iegādes jāpārliecinās, cik bremzes ir stipras un vai tās pietiekami labi fiksē ratus. Jāizvēlas tie rati, kuriem bremzes ir vienkārši un ērti pielietot.

Rāmis

Ja vēlēsieties braukt dažādos izbraucienos kopā ar mazuli, tad svarīgi izvēlēties ratus, ko viegli varēs salocīt un ielikt automašīnā. Ir tādi ratu modeļi, kuriem ir jāņem nost riteņi, lai varētu tos salocīt. Šāds variants noteikti nebūs ērts, tāpēc jāizvēlas pēc iespējas vieglāk salokāmi ratiņi. Svarīgi, lai ratus varētu salikt viens cilvēks. Ieteicams izvēlēties ratus ar alumīnija rāmi, jo tas ir pietiekami viegls un triecienizturīgs.

Moskītu tīkliņš

Šī lieta pasargās mazuli no dažādiem kukaiņiem, kad viņš gulēs laukā diendusu.

Ko vēl vērts ņemt vērā?

Ja dzīvojat dzīvokļu mājā, kurā nav lifta, tad jāņem vērā kopējais ratu svars. Lai ratus nēsāt būtu pēc iespējas vieglāk, jāizvēlas vieglāki rati. Mūsdienās pieejamie rati sver sākot no 12 līdz par 20 kilogramiem. Ja bieži dosieties izbraucienos ar automašīnu, tad jāizvēlas tādi rati, kas bez problēmām ietilpst automašīnas bagāžas nodalījumā.

Kur iegādāties bērnu ratiņus?

Bērnu rati ir pieejami gan bērnu preču veikalos, gan internetā. Piemēram, 220.lv interneta veikals piedāvā bērnu ratiņus plašā klāstā. Šeit noteikti atradīsiet savam mazulim piemērotus ratus. Arī apģērbs un apavi bērniem internetā ir pieejami plašā klāstā par izdevīgām cenām.

Ietaupiet laiku un līdzekļus - interneta veikalā 220.lv atradīsiet visu nepieciešamo savam bērnam.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu