Vircburgas uzbrucējs, iespējams, ir islāmistu ekstrēmists

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Bavārijas zemes iekšlietu ministrs Joahims Hermans atzinis, ka Vircburgas uzbrucējam, kurš noslepkavoja trīs garāmgājējus, varētu būt bijuši ar islāma ekstrēmismu saistīti motīvi.

"Ņemot vērā to, ko esam noskaidrojuši, daudz kas liecina, ka tas varētu būt bijis islāmistu motivēts akts," laikraksta "Bild" organizētajā tiešsaistes diskusiju raidījumā pavēstīja Hermans.

Taču vēlāk viņš norādīja, ka pagaidām to vēl nav iespējams noteikt. "Mēs nevaram izdarīt galīgo spriedumu par to šodien," sacīja ministrs.

Kratīšanā aizturētā dzīvesvietā - bezpajumtnieku patversmē - atrasts liels daudzums islāmistu propagandas materiālu, un arī pats slepkava izteicies par savu "ieguldījumu džihādā", norādīja ministrs.

Taču izmeklēšana tiek turpināta, tostarp pārbaudot divu konfiscēto mobilo tālruņu saturu un dokumentus, kas tika atrasti aizdomās turamā dzīvesvietā.

Ministrs sacīja, ka pagaidām atrastajās mantās nav gūti pierādījumi, ka viņš būtu varējis pastrādāt šādu brutālu slepkavību.

Hermans arī izteicās, ka būtu "saprātīgi" pēc septembrī paredzētajām Vācijas Bundestāga vēlēšanām pārskatīt patvēruma piešķiršanas normas, nosakot apstākļus, kādos bēgļa vai pagaidu aizsardzībā esošas personas statusu būtu iespējams anulēt.

Šajā gadījumā slepkava ir Somālijas pilsonis, kuram Vācijā piešķirta pagaidu aizsardzība. Zināms, ka viņš kādu laiku ārstējies slimnīcas psihiatriskajā nodaļā.

Kā ziņots, 24 gadus vecais somālietis piektdien Vircburgā ar nazi uzbruka nejaušiem garāmgājējiem, trīs cilvēkus nogalinot un sešus ievainojot.

Viņam izvirzītas apsūdzības trīs slepkavībās un sešos slepkavības mēģinājumos.

Visi trīs uzbrukuma upuri un lielākā daļa no sešiem cietušajiem ir sievietes.

Hermans sacīja, ka visu cietušo stāvoklis uzlabojas, bet daži var ciest no ilgstošām sekām.

Aizturētais, kas šobrīd atrodas Vircburgas cietumā, piektdien pēcpusdienā mājsaimniecības preču veikalā lūdzis parādīt viņam nažus, tad satvēris vienu no tiem un nāvējoši sadūris pārdevēju, kā arī divas veikalā esošās pircējas, bet vēlāk uzbrucis cilvēkiem bankā un uz ielas.

Policistiem izdevās uzbrucēju aizturēt, sašaujot viņu kājā.

Hermans intervijā Bavārijas radio sacīja, ka aizdomās turamais atrodas Vācijā legāli, un, lai gan bija nonācis varasiestāžu uzmanības lokā, viņš nekad nav izdarījis neko tādu, kā dēļ viņu būtu bijis iespējams deportēt. Viņam līdz šim nebija izvirzītas kriminālapsūdzības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu