Bebrs Čāpiņš vij ģimenes ligzdu ar savu līgaviņu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook / Rīgas Zoodārzs/Riga Zoo

Rīgas Zooloģiskajā dārzā izaudzinātais bebrs Čāpiņš pirms mēneša devās uz Nīderlandi pie savas "vēstuļu" draudzenes, bebru dāmas Betijas. Nu abi jau vij savu ģimenes ligzdiņu, vēsta Rīgas Zooloģiskā dārza sociālās vietnes "Facebook" ieraksts.

"Nu, pēc ilgstošas saostīšanās caur kopīgās mītnes režģu starpsienu, abi “saderinātie” beidzot satikušies Betijas plašajā baseinā ar omulīgo saliņu un uzsākuši pārbūves darbus, lai “kāzu laikā” – ziemas vidū (janvārī, februārī) – mītne būtu bebru prasībām atbilstoša, un pēc 3,5 mēnešiem varētu uzņemt jaundzimušos ģimenes pēcnācējus," vēsta Rīgas Zooloģiskais dārzs.

Foto: Facebook / Rīgas Zoodārzs/Riga Zoo

Kerkrades bebru dāma Betija no Talsu novada nākušo Čāpiņu uzrunāja, atsūtot interesantu “smaržu vēstuli” – riekšavu salmu no savas migas. Čāpiņa “jāvārds” uz Holandi aizceļoja parakstīts līdzīgā veidā – ar bebru īpašā smarždziedzera “parakstu”.

Pasaules zooloģiskajos dārzos dzīvo vien 62 bebri. Teju astoņus gadus arī Rīgas Zooloģiskajā dārzā mita viens no viņiem – Čāpiņš. Tiesa, Čāpiņš Rīgā zoodārza ekspozīcijā nebija apskatāms, tāpēc viņu vislabāk pazina Zooskolas bērni, kuriem ar bebra palīdzību tika mācīti ar vidi saistīti jautājumi, un Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza izglītības darba metodiķa Ingmāra Līdakas ģimene, kas Čāpiņa dzīves vissmagākajā periodā kļuva par bebru mazuļa audžuvecākiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu