Turpina izmeklēt ugunsgrēku "Balticovo" angārā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
AS "Balticovo" vistu kūts Iecavā.
AS "Balticovo" vistu kūts Iecavā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saistībā ar ugunsgrēku "Balticovo" angārā, kas notika pagājušajā nedēļā, pašlaik nav gūts apstiprinājums par ļaunprātīgu dedzināšanu, informē Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa.

Viņa skaidroja, ka policijā par notikušo sākts kriminālprocess.

Pašlaik likumsargi nav guvuši apstiprinājumu, ka ugunsgrēka cēlonis varētu būtu ļaunprātīga dedzināšana.

Jau ziņots, ka 23. jūnija rītā Iecavas novadā, uzņēmuma "Balticovo" angārā, sadegušas ap 4500 vistu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūru LETA informēja, ka ap plkst.4 saņemts izsaukums uz Iecavas novadu, kur ar atklātu liesmu pilnā platībā dega angārs, kurā atradās vistas.

Pirms VUGD ierašanās no objekta bija evakuējušies 18 cilvēki. Notikuma vietā ieradās 28 ugunsdzēsēji, dzēšanas darbos izmantojot septiņas autocisternas un divas autokāpnes. Īsi pirms plkst.7 ugunsgrēks tika lokalizēts.

Kopējā degšanas platība bija 2640 kvadrātmetru. Saskaņā ar VUGD rīcībā esošo informāciju, ugunsnelaimē sadega ap 4500 vistu. Ugunsdzēsējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošo ražošanas ēku un kūti.

"Balticovo" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Anna Pančenko aģentūru LETA informēja, ka, veicot plānotus darbus, lai atbrīvotu vienu no putnu mītnēm tās tīrīšanai, izcēlās ugunsgrēks, kas, pateicoties ugunsdzēsēju operatīvajam darbam, ātri lokalizēts.

Pančenko informēja, ka ugunsgrēkā bojā gāja aptuveni 4500 vistu, kas ugunsgrēka brīdī vēl atradās putnu mītnē un kuras vēl nebija paspēts izvest.

Patlaban tiek noskaidroti ugunsgrēka cēloņi.

Uzņēmums uzsver, ka šis incidents neietekmēs olu ražošanu un produktu piegādi tirgotājiem.

"Balticovo" ir vadošais olu un olu produktu ražotājs Ziemeļeiropā. Uzņēmuma galvenā ražotne atrodas Iecavā, bet filiāles - Madonā, Daugavpilī, Vilcē un Bēnē. Kā liecina "firmas.lv" dati, 2019.gadā uzņēmums strādājis ar aptuveni 51 miljona eiro apgrozījumu un 1,6 miljonu eiro peļņu, bet dati par pagājušo gadu vēl nav iesniegti.

Kā uzņēmuma patiesie labuma guvēji norādīti Tatjana Poplavska, Valdis Grimze un Mhitars Mhitarjans.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu