Video ⟩ Carnikavas pludmalē neilgā laikā izskalotas vairākas urnas ar mirušu cilvēku pelniem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: VDB Photos/shutterstock

Carnikavas novada pašvaldības darbinieki, veicot uzkopšanu pludmalē, atraduši melnā maisā ievietotu urnu ar miruša cilvēka pīšļiem. Uzmeklējot tuviniekus, atklājas, ka viņi tikai pildījuši mirušā gribu tikt izkaisītam jūrā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Tomēr ne gluži aizgājēja vēlme tika respektēta, jo tuvinieki pelnus ar visu urnu iemetuši ūdenstilpnē. Carnikavas novada pašvaldības policija informē, ka salīdzinoši neilgā laikā tās puses jūras krastā izskalota jau kārtējā urna ar pīšļiem. 

Kārtībsargi aicina izturēties cieņpilni pret aizgājējiem un viņu pavadīšanu aizsaulē.

"Melnā celofāna maisiņā ievietota urna, kurai virsū iegravēts mirušā personas kods. Urnā bija saturs. Noskaidrojās, ka urna ar pelniem izsniegta krematorijā," stāsta Carnikavas novada pašvaldības policijas priekšnieks Gints Dzirkalis.

Izskalotā urna sākotnēji šķitusi kā atkritumi, kādus pludmales uzkopēji bieži vien uzlasa no smiltīm. Kāds cits maisu ar visu urnu varēja izmest atkritumu konteinerā, pieļauj Dzirkalis.

"Vēršamies pie iedzīvotājiem, cilvēkiem, kuri pavada savus tuvos pēdējā gaitā, aicinot izturēties pret šo procesu ar pilnu atbildību! Šie pasākumi jāveic korekti, tas ir nopietns process. Parasti urnas apglabā kapos, citi pelnus no urnām izkaisa, savukārt urnu novieto zināmā, sev vēlamā vietā," atklāj Dzirkalis.

Viņš tuvinieku rīcībā saskata necieņu pret mirušo. Carnikavas novada pašvaldības policija par atradumu un savu sašutumu pastāstījusi savā sociālā tīkla "Facebook" kontā, aicinot cieņpilni atvadīties no aizgājējiem.

Dzirkalis aicina arī kremēšanas pakalpojuma sniedzējus, izsniedzot pīšļus tuviniekiem, atgādināt par piedienīgu atvadīšanos no aizgājējiem.

Neilgā laika posmā policisti jau atraduši četras, piecas urnas.

Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu