Traģēdija Pulksteņezerā - divi draugi centušies pārpeldēt ezeru, taču viens no viņiem noslīcis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Aizvadītajās brīvdienās no dažādām ūdenskrātuvēm Pierīgā un reģionos ar glābēju palīdzību izvilkti astoņi noslīkušie, tostarp notikusi traģēdija Pulksteņezerā. Mediķu statistikā ir informācija par 11 noslīkušajiem – trijos gadījumos mirušos no ūdens izvilkuši tuvinieki vai nejauši aculiecinieki, vēsta raidījums "Degpunktā".

Neraugoties uz regulārajiem aicinājumiem būt piesardzīgiem, pelde letāli beigusies astoņiem cilvēkiem. Katrs no gadījumiem ir vērtējams individuāli, taču nav izslēgta iespēja, ka lielākajā daļā no incidentu atpūtnieki devušies ūdenī alkohola reibumā.

Ugunsdzēsēju palīdzība Jāņu svinību dienās un brīvdienās lūgta Liepājā, Jaunjelgavas, Rēzeknes, Pļaviņu, Baldones un Beverīnas novados.

Dienesti strādāja arī Carnikavas novadā, kur Jāņu dienas pievakarē Pulksteņezerā, kur, pēc apkārtējo teiktā, noslīcis gados jauns vīrietis, kurš centies pārpeldēt ūdenskrātuvi.

Trauksmi cēla vīrieša draugi, kad pamanīja, ka puisis jau ilgāku laiku neparādās krastā. Kājās saceltas arī citas atpūtnieku kompānijas, kas tobrīd svinēja svētkus pie ezera.

"Sākotnēji it kā viss bija kārtībā, visi atpūtās, bet vēlāk mēs sadzirdējām kliedzienus. Kliedza sievietes – kāds slīkst, nepieciešama palīdzība. Mums ar puišiem bija laiva, jo pa dienu makšķerējām. Mēs ātri paņēmām laivu un aizpeldējām līdz iespējamajai vietai," stāstīja aculiecinieks. 

"Daļa no cilvēkiem aizskrēja apjautāties, kas īsti noticis. Tobrīd jau bija izsaukti glābēji, "ātrie". Sākās nenormāls haoss, jo visi bija arī iedzēruši, lielākā daļa. Cik es zinu, bojāgājušais arī bija iereibis. Kā mums izstāstīja, divi draugi izdomāja naktī pārpeldēt uz otru krastu. Viens draugs pārpeldēja, bet otrs nē," stāstīja aculiecinieks.

Noslīkušā vīrieša meklējumi ilga vairākas stundas, darbi turpinājās arī nākošajā dienā, bet mirstīgas atliekas uzietas tikai 26. jūnijā.

Jāpiebilst, ka šogad Jāņu skaudrajā statistikā starp noslīkušajiem nav nepilngadīgo.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests atgādina, ka ekstrēmā situācijā jebkurā vietā un jebkurā laikā atbildīgos dienestus var sazvanīt pa tālruni 112.

Video: "Degpunktā" sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu