"Tas bija sitiens zem jostas vietas." "Bulls" leģenda Skotijs Pipens asi kritizē Maiklu Džordanu un Filu Džeksonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skotijs Pipens
Skotijs Pipens Foto: AFP/SCANPIX

Nesenajā sarunā ar ASV žurnālistu Denu Petriku visai atklāti par Maiklu Džordanu un Filu Džeksonu izteicās viņu bijušais kolēģis Skotijs Pipens.

Aizvadītā gada pavasarī dienas gaismu ieraudzīja ilgi gaidītā Maikla Džordana dokumentālā filma ar nosaukumu "Pēdējā Deja". Pēcāk neapmierinātību ar redzēto pauda vairāki Džordana komandas biedri, tai skaitā Skotijs Pipens.

Vēlāk parādījās ziņas, ka Pipena un Džordana savstarpējās attiecības dokumentālās filmas. Tomēr nesenajā sarunā Pipens nāca klajā ar vairākiem Džordanam ne pārāk glaimojošiem izteikumiem.

Abi kungi apsprieda Maikla Džordana lēmumu 1993. gadā noslēgt basketbolista karjeru. Pēc Pipena domām tas ir bijis savtīgs gājiens.

"Jā, tas bija nozīmīgs, bet ļoti savtīgs lēmums. Tāds Maikls bija. Puisis, kurš ticēja, ka visu var izdarīt viens pats," sacīja Pipens.

Tāpat Pipens skarbus vārdus veltīja arī toreizējam "Bulls" trenerim Filam Džeksonam, netieši speciālistu nodēvējot par rasistu. 

Konkrētā epizode, par kuru Pipens runāja Fila Džeksona rasistisko iezīmju kontekstā, bija 1994. gada NBA izslēgšanas spēļu otrā kārta, kurā vienā no mačiem izšķirošais metiens tika uzticēts pirmgadniekam Toni Kukočam, nevis Pipenam, kurš, spēlējot bez Maikla Džordana, demonstrēja MVP cienīgu sniegumu.

"Vajag lasīt starp līnijām. Tas bija mans pirmais gads, spēlējot bez Maikla. Kāpēc lai es neizdarītu pēdējo metienu? Gāju cauri cīņām pret "Pistons" un tagad tu mani aizvaino un saki, lai es izdaru izspēli no auta? Tas bija sitiens zem jostas vietas. Tas bija rasistisks gājiens. Pēc visa, ko es esmu darījis šīs komandas labā, tu man liec izmest autu? Tas bija aizvainojoši," norādīja Pipens.

Petriks savam viesim pārvaicāja, vai ar šiem vārdiem viņš apgalvo, ka Fils Džeksons bijis rasists, uz ko Pipens atbildēja pārliecinoši: "O, jā! Tu skaties no attāluma. Es ar viņu biju vienā komandā un treniņos."

Petriks kā pretargumentu izmantoja slaveno Stīva Kera metienu 1997. gada finālā, kurš, viņaprāt, arī bijis uzzīmēts tieši Keram, bet Džordanam ar to neesot bijušas problēmas.

Toreiz kameras noķēra kadru, kurā dzirdams, ka Džordans aicina Keru būt gatavam, jo pretspēlētāji viņu mēģinās segt divatā.

Pipens gan šādam apgalvojumam nepiekrita: "Tu domā, ka tas bija uzzīmēts Stīvam. Šis uzbrukums bija uzzīmēts Maiklam. Ja Džons Stocktons nebūtu nācis palīgā aizsardzībā, tici man..."

"Visi operatori, kas bija minūtes pārtraukumā, tu zini, kura labā viņi strādāja? Tas bija izplānots. Viņš runāja kamerai. Tur nebija runas par to, ko mēs darīsim konkrētajā uzbrukumā. Maikls runāja kamerai," piebilda Pipens.

Pipens un Džordans kopā izcīnīja sešus NBA čempiona titulus, nezaudējot nevienā finālsērijā. Drīzumā klajā nāks Pipena autobiogrāfija "Unguarded", kurā arī, visticamāk, tiks atklātas aizkulises no uzbrucēja skata punkta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu