"Nav nekāda attaisnojuma tādām agresīvām darbībām." Nīderlande apsūdz Krieviju par "uzbrukumu imitāciju" Melnajā jūrā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nīderlandes karaflotes fregate "Evertsen".
Nīderlandes karaflotes fregate "Evertsen". Foto: SIPA/Scanpix

Krievijas iznīcinātāji bīstami tuvu pietuvojušies Nīderlandes karaflotes fregatei "Evertsen" Melnās jūras neitrālajos ūdeņos, tāpat tie sarīkojuši "uzbrukumu imitāciju" karakuģim, otrdien, 29. jūnijā, informēja Nīderlandes Aizsardzības ministrija.

Incidents noticis 24. jūnijā - dienu pēc tam, kad ūdeņos līdzās Krievijas anektētajai Krimai iebrauca Lielbritānijas karakuģis "HMS Defender".

Nīderlandes aizsardzības ministre Anka Beilevelda Krievijas darbības nosauca par bezatbildīgām. ""Evertsen" ir visas tiesības tur peldēt," uzsvēra Beilevelda. "Nav nekāda attaisnojuma tādām agresīvām darbībām, kas palielina incidentu iespējamību."

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka nosūtījusi iznīcinātājus pretim fregatei pēc tam, kad pamanīja, ka karakuģis tuvojas ūdeņiem, kurus Krievija uzskata par saviem. Pēc ministrijas teikā, kara lidmašīnas veikušas lidojumus drošā attālumā no "Evertsen". Fregate nav pametusi neitrālos ūdeņus.

Pagājušajā trešdienā vairāk nekā 20 Krievijas lidaparāti un divi krasta apsardzes kuģi sekoja līdzi britu karakuģim "HMS Defender", kad tas šķērsoja ūdeņus pie Krimas.

Krievijas valdība apgalvoja, ka uz britu karakuģi Melnajā jūrā raidīti brīdinājuma šāvieni, ko Lielbritānijas valdība noraidīja.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu