Video ⟩ Otrdien Rīgā ticis atrasts sprādzienbīstams priekšmets

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Otrdien, 29. jūnijā, sprādzienbīstama priekšmeta atrašana Katlakalna ielā, Rīgā, pārtrauca darbu kādā uzņēmumā, no kura evakuvēja visus darbiniekus. Neplānotā pauze ievilkās uz vairākām stundām, vēsta raidījums "Degpunktā".

Otrdienas rītā likumsargus izsauca strādnieki, kas veica rakšanas darbus, jo viņi bija uzgājuši kara laika lādiņu. Policisti ierobežoja plašu teritoriju ap potenciāli bīstamo vietu, bet, sēžot mašīnās, reizi pa reizei nepamanīja kādu gājēju, kas palīda zem lentes.

Raidījuma uzrunātie garāmgājēji, kas tomēr nerespektēja novilkto norobežojumu un palīda zem lentas, norādīja: "Es tieši no tās puses ienācu, lasu, ka policija, un domāju, ka nedrīkst, bet pēc tam padomāju, es taču tāda maziņa, iziešu te cauri, kas tad te tāds."

Bruņoto spēku pārstāvji atbrauca pēc pāris stundām, atradumu paņēma un neuzkavējoties devās prom.

Nesprāgušās munīcijas neitralizētāji norādīja, ka atrastais lādiņš varēja būt bīstams, bet tikai tad, ja atradēji ap to ķimerētos. Uzņēmuma darbinieki rīkojušies akurāti, tāpēc arī viss atrisināts bez starpgadījumiem.

Vai lādiņš Katlakalna ielā nokritis kara laikā, vai arī tas atvests, iepriekš veicot būvdarbus, kopā ar zemes slāni, diez vai varēs noskaidrot. Svarīgi, tiekot pie šāda vai līdzīga atraduma, ir ievērot piesardzību, uzsver militārpersona.

Otrā pasaules kara mīnmetēja lādiņš bijis astoņus centimetrus liels un atrasts viens šāds sprādzienbīstams priekšmets. Pārmeklējot apkārtni, nekas neliecināja, ka tuvumā ir vēl kāds nesprādzis kara lādiņš.

Tajā iekšā ir aptuveni 600 grami sprāgstvielas, un eksplozijas rezultātā šķembas varējušas aizlidot vairāku simtu metru attālumā.

Šādus lādiņus varot atrast mežos, tiem ir sevišķi vārīga plastmasas cepurīte, kuru aizliegts aiztikt. Atrodot tādu, jāsauc policija. Policiju jebkurā diennakts laikā var sazvanīt pa tālruni 110. Likumsargi tālāk sazināsies ar sapieriem.

Raidījuma "Degpunktā" video

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu