Rietumos bērniem māca, ka Jēzus bijis biseksuāls, apgalvo Krievijas ministrs (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto: AP/Scanpix

Pirmdien Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs publiskojis rakstu, kurā apgalvots, ka "vairākās rietumvalstu skolās skolēniem mācību programmas ietvaros māca, ka Jēzus Kristus bijis biseksuāls". Pastāv aizdomas, ka šo ideju viņš aizguvis no kādas austrāliešu māmiņas vietnē "TikTok" publicētā.

Publiskajā telpā izskanēja versija, ka Lavrova izteikumi, iespējams, balstīti uz video, ko publicējusi Austrālijā dzīvojošā daudzbērnu māte Emelina Kerola Sautvela. Viņa sociālajā tīklā "TikTok" publicē klipus, kā bērni pļāpā. Kādā no video viņas mazie bērni raksturoja Jēzu kā biseksuālu (jo viņš mīl gan vīriešus, gan sievietes) un bez noteiktas dzimtes (jo nēsā kleitu, būdams vīrietis), piebilstot, ka tā esot ticis stāstīts skolā. Sautvela nopūtās un norādīja, ka skolā, protams, neko tādu nemāca. Video tika publicēts maija beigās, un kopš tā laika rullītis skatīts ap 11 miljoniem reižu.

Portāls "Meduza" norāda, ka žurnālisti sākuši interesēties, vai Lavrova izteikumu pamatā ir Sautvelas nenopietnais "TikTok" video. Taču Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova to noliegusi, norādot uz citu avotu. 

"Patiesībā rakstā minētā informācija bija balstīta nevis uz "TikTok" video, bet gan publikācijām rietumvalstu medijos. Lūk, piemērs - kristiešu ziņu portāls "Christian Today". Tā redakcija atrodas Londonā, bet atzars ir arī Ņujorkā. Mēneša apmeklējums - trīs miljoni unikālo lietotāju. "Christian Today" savā publikācijā raksta par Skotijas skolotāju arodbiedrības iestudētu izrādi, kurā Jēzus attēlots kā transpersona. Visiem apšaubītājiem piedāvājam pašiem ar to iepazīties."

Portāls "Meduza" norāda gan uz to, ka Zaharovas nosauktie "Christian Today" popularitātes rādītāji ir krietni augstāki par citos avotos atrodamajiem, gan arī uz to, ka Lavrova rakstā konkrēti runāts par biseksualitātes piedēvēšanu Jēzum Kristum. Zaharova arī nav pieminējusi faktu, ka Skotijas skolotāju arodbiedrības humoristiskā performance LGBT tiesību atbalsta pasākuma ietvaros tika iestudēta izrādīšanai citiem skolotājiem un ka tai nav nekāda sakara ar mācību programmu.

"Lūk, ārvalstu aģenti darbībā," par žurnālistu jautājumiem rakstīja Zaharova. "Kad patiesību sauc par viltus ziņām, izmantojot viltus argumentāciju." Zaharova arī sūkstījās par "smakojošo intelektuālo pagrimumu".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu