"Neaizmirsīsim, ka tētis un mamma ir arī vīrs un sieva." Armands Simsons atklāj laimīgas kopdzīves noslēpumus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ilzekundzina.photography

TV raidījuma "Superbingo" vadītājs un hokejkluba Rīgas "Dinamo" tehniskais direktors Armands Simsons sievai Ivetai 17. kāzu jubilejā pasniedzis 100 sarkanas rozes. Sarunā ar "Apollo.lv" Armands pastāsta, kā izdodas ilgus gadus dzīvot saskanīgās un harmoniskās attiecībās, kā ar dzīvesbiedri skatās vienā virzienā, atrod laiku divvientulībai un kādi plāni paredzēti šai vasarai.

Sarunas sākumā gan Armands Simsons atturīgi saka, ka par savu privātās dzīves notikumu tā skaļi un publiski nevēlas runāt. Tāpat viņš teic, ka jau vairākus gadus visiem ne tikai rāda piemēru, kā var izveidot saskanīgu un stabilu ģimeni, bet arī par savu pieredzi runā dažādos masu medijos. Taču arī sarunā ar "Apollo.lv" viņš piekrīt mazliet pavērt priekškaru savā ģimenes dzīvē un attiecībās.

Šā gada jūnijā Armands un Iveta Simsoni svinēja 17. kāzu jubileju, bet pavisam kopā viņi ir 26 gadus. Abu mīlas stāsts sākās jau skolas laikā.

Vaicājot Armandam, vai atmiņā palikusi kāzu diena, viņš atceras, ka 2004. gadā šajā zīmīgajā dienā nav bijis tik svelmains kā šajā vasarā, bet arī togad vasara ir bijusi saulaina un krāšņa. Pa šo laiku Iveta un Armands kļuvuši par četru meitu – Patrīcijas Paulas, Eimijas Polas, Heidijas Petras un Odrijas Pērles vecākiem.

Uz jautājumu, kā abiem izdodas tik ilgi būt kopā, saglabāt mīlestību un cieņu vienam pret otru, Armands stāsta: "Nevaram jau ar savu piemēru mācīt citus. Ja arī ģimene vai partneri kādā brīdī katrs aiziet savu ceļu, ko gan mēs varam sodīt vai mācīt. Katrs dzīvo savu dzīvi.

Mēs, lūk, skatāmies ar sievu vienā virzienā un dzīvojam šādi. Tas nav kāds īpašs glaims vai aiz ausīm pievilkti komentāri, bet tā arī ir, ka stipru Latviju veido šīs stiprās ģimenes un attiecības.

Kā jau es saku kārtējo reizi, attiecības nav monologs, bet dialogs. Dialoga veidā var atrast vienu nevis katrs aiziet savu ceļu. Mēs nekad neesam iedomājušies, kā tas ir citiem un kā būtu, ja mēs ieciklētos katrs uz kaut ko savu un tas viss, ko esam veidojuši un kas mums ir, pēkšņi sabruktu kā tāds kāršu namiņš. Nekad neesam par to domājuši. Mums tas viss vienkārši pats par sevi notiek.

Mēs tiešām darām visu kopā, nevis tikai sakām to teikšanas pēc. Mēs esam ģimene - viens organisms.

Viens otru papildinām, lai gan šo teicienu jau esmu vairākkārt teicis. Taču, ja tik tiešām kādam pārim un ģimenei mans teiktais aizķeras un iedvesmo saglābt attiecības, nevis pašķirties un katram aiziet uz savu pusi, esmu tikai un vienīgi priecīgs."

Runājot par savām attiecībām, Armands arī uzsver kādu būtisku niansi, ir svarīgi izbrīvēt laiku, lai pabūtu divatā: "Abi ar sievu pirmo reizi pa 14 gadiem izrāvāmies šī gada aprīļa beigās un maija sākumā aizlidot pie draugiem uz Keniju. Tas mums kā pārim - vīram un sievai - bija lielisks pārdzīvojums un piedzīvojums. Tā arī veidojas tā ķēde uz spēcīgu ģimeni. Protams, ka ģimenei ir jādara viss kopā.

Taču neaizmirsīsim, ka arī tētis un mamma ir vīrs un sieva, kuriem arī savas attiecības ir jāslīpē, jāpilnveido un jārestartē.

Protams, ka mēs sevi atdodam darbam un bērniem, bet, ja pašiem nebūs dzirksteles un taureņi nelidināsies vēderā, tad ugunskurs lēnā garā apdziest. Protams, tam visam ir jāatrod laiks divvientulībai organiski nevis mākslīgi. Par sevi viennozīmīgi nevar aizmirst. Nezinu, tie var būt mazie randiņi, palikšana viesnīcā nedēļas nogalē, kad vari nodoties tikai viens otram, jo bērniem un apkārtējai videi mēs nododamies ļoti daudz. Protams, mums viss tas notiek organiski, bet nu ir jāstrādā pie tā, jo nedrīkst par sevi aizmirst. Nedrīkst aizmirst lutināt savu mīļo sievu ar ikdienišķiem komplimentiem vai ziediem, kas pasniegti vienkārši tāpat. Šajā gadījumā, kad sievu 17. kāzu jubilejā iepriecināju ar 100 rozēm, man pašam patika un tāds es esmu.

Tā nav ne pirmā, ne pēdējā reize, kad dāvinu sievai rozes. Lai gan tā īpaši savus kopā būšanas gadus neskaitām, bet patīkami, ka vēl viens skaists gads nodzīvots."

Sarunā ar "Apollo.lv" Armands Simsons stāsta, ka šī vasara viņam būs ļoti darbīga: "Esmu ģimenes galva un attiecīgi ģimenes plecs, mugurkauls un viss pārējais, kas rūpējas par ģimeni. Šajā gadījumā runāju par darbošanos un darbu. Paldies Dievam, ka hokejklubs Rīgas "Dinamo", kur ir mans pamatdarbs, jau ļoti aktīvi uzsācis gatavošanos jaunajai sezonai. Protams, ir vēlme ar visu ģimeni iesēsties mašīnā un aizbraukt uz Itāliju, kas arī bija mūsu šīs vasaras plānā, bet, paskatoties uz reālo manas darbības situāciju, jo no rīta un pa dienu esmu ar hokeja komandu, šobrīd nevaru atļauties kaut kur tālāk doties. Taču par laimi laiks mūs lutina un ar ģimeni izmantosim visas iespējas, ko piedāvā Latvija. Jāteic, ka tepat ļoti daudz nav redzēts un izbaudīts. Tas arī pierādījās šī pusotra gada laikā, kamēr bija pandēmija un valsts robežas bija aizvērtas. Mēs ar ģimeni ļoti daudz apbraukājām un iepazinām Latviju, bet vēl ir ļoti daudz ko darīt.

Šobrīd, kad ir tik lieliska vasara, nav prāta darbs braukt uz Turcijas pludmalēm, jo tepat Latvijā ir lieliskas pludmales.

Protams, katrs var atpūsties kā vēlas, bet šobrīd tik tiešām nav jābrauc uz ārzemēm, jo mums pašiem ir lieliskas atpūtas vietas un ļoti skaisti."

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu