Krievija apkopo informāciju par opozicionāra lidojumiem. Iespējams, tiks nosēdināta vēl viena lidmašīna

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ivans Ždanovs.
Ivans Ždanovs. Foto: Reuters/ScanPix

Pēc Krievijas varas iestāžu pieprasījuma Turcija sniegusi informāciju par Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) direktora Ivana Ždanova pārvietošanos ar lidmašīnām.

Par to televīzijas kanāla "Doždj" ēterā pavēstīja pats Ždanovs.

To, ka Krievija vāc informāciju par viņa lidojumiem, Ždanovs uzzinājis no krimināllietas, balstoties uz kuru viņš otrdien tika izsludināts starptautiskajā meklēšanā.

"Šobrīd es atrodos Eiropas Savienības teritorijā. Acīmredzot ir virkne valstu, kur man uzturēties nebūtu droši, piemēram, Turcija, kaut kādas Āzijas valstis, iespējams, arī Āfrikas valstis," izteicās Ždanovs.

Kā ziņots, Ždanovs starptautiskajā meklēšanā izsludināts saistībā ar lietu par "ļaunprātīgu" tiesas lēmuma nepildīšanu. Šajā lietā viņš apsūdzēts par atteikšanos no interneta izņemt FBK veidoto filmu "Viņš jums nav nekāds Dimons", kurā stāstīs par bijušā Krievijas premjerministra un prezidenta Dmitrija Medvedeva koruptīvajām darbībām.

11. jūnijā Ždanovs tika izsludināts federālajā meklēšanā, bet 28. jūnijā viņam aizmuguriski piemērots arests.

Šobrīd Ždanovs uzturas Lietuvā.

Maskavas pilsētas tiesa jūnija sākumā atzina par ekstrēmistiskām Navaļnija politiskās organizācijas un aizliedza to darbību.

Tiesa apmierināja Maskavas prokuratūras prasību atzīt par ekstrēmistiskām organizācijām un aizliegt FBK, Pilsoņu tiesību aizsardzības fondu (FZPG) un sabiedrisko kustību "Navaļnija štābi".

Kā ziņots, Baltkrievija izraisījusi globālu sašutumu, 23. maijā piespiežot Minskā nolaisties lidsabiedrības "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnu, lai aizturētu opozīcijas aktīvistu un žurnālistu Romānu Protaseviču.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu