Sīriešu pusaudzim Norvēģijā piespriests cietumsods par terorakta plānošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: josefkubes/shutterstock

Sīriešu pusaudzim Norvēģijā piespriests piecu gadu ilgs cietumsods par terorakta plānošanu valsts teritorijā un atbalstu teroristu organizācijai "Islāma valsts".

Taču tiesa nolēma, ka, ņemot vērā apsūdzētā jaunību, viņam trīs no pieciem gadiem būs jāizcieš nosacīti.

Norvēģijas iekšējais izlūkdienests pusaudzi aizturēja februārī Oslo. Tobrīd viņš bija 16 gadus un divus mēnešus vecs.

"Tiesai nav šaubu, ka apsūdzētais, neskatoties uz viņa jaunību, apzināti pieņēma lēmumu veikt teroraktu," norādīja tiesnese.

Tiesā pusaudzis sacīja, ka aiz ziņkāres nopircis sastāvdaļas indes pagatavošanai, bet apgalvoja, ka nav gribējis nevienam kaitēt, un interneta tērzētavās pārspīlējis savus plānus. Viņš arī atzinās, ka ziedojis vairāk nekā 1250 kronu (123 eiro) tīmekļa vietnei, kas atbalsta "Islāma valsti". Viņš arī atzinās, ka publiskojis video ar pamācību, kā augšupielādēt ekstrēmistu organizācijai domātu propagandas video.

Tiesas spriedumā arī teikts, ka pusaudzis lejupielādējis materiālu par to, kā izgatavot sprāgstvielas un kā ar tām apieties.

Tiesa nosprieda, ka nepilngadīgo sods šajā lietā nav piemērojams un ka "pastāv atkārtošanās risks un ka ieslodzījums ir nepieciešams un obligāts." Tiesa paziņoja, ka gadījumā, ja viņš būtu sasniedzis 18 gadu vecumu, sods varētu būt līdz pat 11 gadiem cietumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu