Nedēļas nogalē Igaunijas un Latvijas pierobežā gaidāms festivāls "Võnge"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Monkey Business Images/Shutterstock

Netālu no Igaunijas un Latvijas robežas, Tervas pagasta Soglemagi, topošā Mulgi piedzīvojumu centra vietā 2. jūlijā un 3. jūlijā notiks festivāls "Võnge". Uzstāsies mākslinieki no Igaunijas un Latvijas, kā arī citām Eiropas valstīm.

Kā aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāju pārstāve Maija Skrējāne, uz skatuves varēs redzēt un dzirdēt Igaunijas māksliniekus, piemēram, "Lexsoul Dancemachine", "Rita Ray", "Lenna", "Puuluup" un "Erki Pärnoja", kā arī māksliniekus no visas pasaules, viņu vidū "L’Impératrice" un "S+C+A+R+R" no Francijas, "The Mauskovic Dance Band" no Holandes, "Jay-Jay Johanson" no Zviedrijas, kā arī Elizabeti Balčus, Reini Jauno un Tomu Grēviņu no Latvijas.

Skrējāne norādīja, ka no 28. jūnija Igaunijā pasākumu ar līdz 5000 dalībniekiem apmeklētāji vairs nav jātestē. Nav arī pienākuma uzrādīt imunitāti apliecinošu dokumentu vai valkāt masku. Festivāls norisinās brīvā dabā. Uz vietas būs arī dezinfekcijas punkti roku dezinficēšanai, kā arī cilvēku kustība tiks organizēta tā, lai būtu iespējams ievērot distanci no pārējiem.

Viņa uzsvēra, ka, sākot ar šo nedēļu, uz Igauniju no visas Eiropas Savienības (ES), Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) vai Šengenas valstīm, izņemot Lielbritāniju, var braukt, neveicot testus un neievērot pašizolāciju. Ir tikai jāaizpilda anketa adresē "iseteenindus.terviseamet.ee" līdz 72 stundām pirms ierašanās valstī.

Skrējāne skaidroja, ka atgriežoties Latvijā ir jāievēro valsts noteikumi. Piemēram, ja cilvēks ir atgriezies Latvijā, tad līdz 72 stundām pirms iebraukšanas valstī ir jāveic PCR tests. Tāpat līdz 48 stundām pirms atgriešanās Latvijā ir jāaizpilda anketa vietnē "covidpass.lv".

Kopumā "Võnge" festivālā divu dienu laikā uzstāsies vairāk nekā 30 mākslinieku uz divām lielām un vairākām mazākām "pop-up" skatuvēm. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu