"Tas ir ļoti uzmundrinoši." Nūdistu pludmaļu entuziasti atklāti par "atbrīvojošo pieredzi" (5)

Foto: rogistok/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

"Pirms pieredzēju savu pirmo nūdistu pludmales apmeklējumu Krētā, baiļu pildīta, es atstāju savu peldkostīmu mājās. Tas bija vienīgais veids, kā droši zināju, ka pēdējā brīdī nepārdomāšu," par savu pirmo reizi nūdistu pludmalē portālam CNN stāsta kāda tagad jau kaislīga šādu vietu apmeklētāja.

Sieviete esot nolūkojusi kādu lielu akmeni, uz kura atgulties, kas bijusi arī laba vieta, lai varētu paslēpties, ja tomēr kautrība ņem virsroku.

"Saulei sildot manu ķermeni, pamazām izkusa arī bažas par manu kailo ķermeni publikā," viņa atklāj.

Mierpilno pieredzi uz brīdi izjaukusi kāda laiva, kas bija pilna ar tūristiem, kuri, tuvojoties pludmalei, rokās ņēma savus iespaidīgos fotoaparātus.

"Es uzreiz ielēcu okeānā un ļāvos, lai zilais ūdens aizskalo manas bažas par ieinteresētajiem tūristu skatieniem," viņa turpina.

Sieviete atklāj, ka par spīti negaidītajiem viesiem, tajā dienā dzima viņas mīlestība pret nūdistu pludmalēm.

Arī izglītības konstultante Dārsija Tuskano, kura dzīvo pastaigas attālumā no divām nūdistu pludmalēm, ir liela to piekritēja.

"Izģērbties un kailam ieskriet ūdenī - tā ir brīnišķīga pieredze. Tas ir ļoti uzmundrinoši," viņa atklāj.

Bez nosodījuma

"Mani bērni aug vidē, kurā kaunu par savu ķermeni nepazīst. Tā vietā, lai "piesegtos", viņi ir redzējuši un iepazinuši dažādāko formu un izmēru ķermeņus," stāsta Dārsija, bilstot, ka 

"kails ķermenis pludmalē - tas nav nekas seksuāls."

Ceļojumu rakstniece Džīna Trūmena piekrīt - šādas pludmales lauž stigmu ap kailiem ķermeņiem.

"Man patīk atrasties kailai dabā, cik vien bieži iespējams, arī nūdistu pludmales man ļoti patīk. Tas ir par brīvību un ļaušanos atkal savienoties ar dabu," viņa stāsta. 

Šis uzskats atbalsojas daudzos nūdistu pludmaļu entuziastos.

"Ļaujot vaļu savam ķermenim, un ļaujot saulei apspīdēt vietas, kur tā parasti netiek, es svinu un atbrīvoju savu ķermeni ar visām tā nepilnībām.

Tāpat tas man ir palīdzējis nepievērst uzmanību strijām, rētām un "riepiņām". Nūdistu pludmales atbrīvo no nosodījuma," stāsta Trūmena.

"Es jūtos pilnīgi brīva savā ķermenī, bet peldkostīmā nedaudz kautrējos. Es dievinu, kā jūtos, kad saule apspīd mani visu," viņa turpina.

Arī ārvalstu studiju kontultane Elisona Jeita atklāj, ka pārkāpt savus kompleksus viņai palīdzējusi sauļošanās kailai.

"Redzot, kā cilvēki ļaujas dzīvei, es vairs neļauju saviem kompleksiem ņemt virsroku.

Es uzdrošinājos atkailināties, jo atrados pilnīgi jaunā vietā un zināju, ka šos cilvēkus vairs nesatikšu," viņa stāsta.

Kas jāņem vērā, nododoties šai "atbrīvojošajai pieredzei"

Pirms tai nodoties, pārliecinies, ka dari to atļautā vietā un, protams, respektē konkrētās vietas noteikumus.

Tāpat noderīgi izvēlēties nūdistu pludmali, kurā pieejams viss nepieciešamais, piemēram, labierīcības un vieta, kur iegādāties ūdeni. Šo pludmaļu entuziasti atzīst, ka patīkamāk izvēlēties nūdistu pludmali, kas atrodas labi tālu no parastajām pludmalēm.

Tuskano atklāj, ka "tas palīdz izvairīties no skatieniem un komentāriem".

Ja māc bažas par nevienlīdzību, šādu pludmaļu regulāri apmeklētāji aicina izvēlēties pludmales, kur atrasties drēbēs vispār ir aizliegts.

Neatkarīgi no izvēlētās pludmales, svarīgi paņemt līdzi kaut ko, uz kā apsēsties un aizsargkrēmu, kā arī drēbes, ar kurām līdz galamērķim tikt un aiziet.

Svarīgi paturēt prātā, ka uz citiem nūdistu pludmales apmeklētājiem lūrēt nevajag, kā arī šajās vietās parasti valda mierīga atmosfēra, kur cilvēki visbiežāk pulcējas pa vienam, nevis ballīšu zvēru baros.

"Brīvības garša"

Treneris Kris Rojs atklāj, ka pirmā reize nūdistu pludmalē bijusi mazliet neveikla, taču drīz vien viņš atbrīvojies un varējis nodoties "sevis svinēšanai - gan iekšējai, gan ārējai."

"Jebkāds nosodījums vienkārši izlido pa logu. Tas ir tik spēcinoši! Nūdistu pludmalēs es vairs neesmu nodalīts no dabas - esmu tās daļa," viņš stāsta.

Ja sākotnēji atbrīvoties nesanāk, viņš iesaka pieredzei nodoties pamazām, pirmo atkailinot ķermeņa augšdaļu.

Tāpat nevajag aizmirst par iespēju apģērbties un uzreiz doties prom, ja tomēr šī pieredze neizrādās saistoša. Ja nūdistu pludmale nav pa prātam, no tā nav jākaunas.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu