Francijas policija arestējusi sievieti, kuras rīcība izraisīja riteņbraucēju masu saskriešanos "Tour de France" laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas policija atradusi un arestējusi sievieti, kuras rīcība izraisīja riteņbraucēju masu saskriešanos "Tour de France 2021" laikā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sieviete sacensību laikā atradās trases malā ar kartona plakātu. Kad riteņbraucēju grupa tuvojusies, viņa nav skatījusies uz brauktuvi un tāpēc, iespējams, tos nav pamanījusi. Viņa izstiepusi savu kartona gabalu pārāk tālu uz trases, kā rezultātā viens no riteņbraucējiem uzskrēja sievietei virsū, zaudēja līdzsvaru, un aiz viņa gluži kā domino kauliņi sadūrās un krita arī desmitiem citi sacensību dalībnieki.

Vairāki mediji to raksturojuši kā vienu no lielākajiem masu kritieniem "Tour de France" vēsturē.

Kritiena rezultātā cieta vairāki riteņbraucēji, no kuriem astoņiem bija nepieciešama mediķu palīdzība, bet vienam sportistam gūto savainojumu dēļ no sacensībām nācās izstāties.

Pēc negadījuma sieviete notikuma vietu pameta, taču trīs dienas vēlāk policija nonākusi viņai uz pēdām un sievieti arestējusi. Sieviete ir francūziete.

"Mēs celsim apsūdzības pret šo sievieti, lai pārējā mazā iedzīvotāju daļa, kura rīkojas tik bezatbildīgi, nesabojātu skatīšanos un sacensības citiem," franču ziņu aģentūrai AFP norādīja Tour de France pārstāvis Pjērs Īvs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu