Pasaules čempionei 400 metru sprintā piešķir divu gadu diskvalifikāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Salva Aida Nasera.
Salva Aida Nasera. Foto: AP/Scanpix

Pasaules čempione 400 metru sprintā Salva Aida Nasera par antidopinga noteikumu pārkāpumu saņēmusi divu gadu diskvalifikāciju, trešdien paziņoja Sporta arbitrāžas tiesa (CAS).

Nasera, kura uzvarēja aizpagājušā gada pasaules čempionātā 400 metru distancē, ir provizoriski saņēmusi diskvalifikāciju pēc tam, kad pārkāpusi atrašanās vietas kritērijus.

Sportistes iepriekš sociālajā vietnē "Instagram" neslēpa, ka aizpagājušajā gadā pirms pasaules čempionāta tiešām ir izlaidusi trīs dopinga pārbaudes, bet viņas skatījumā, šis pārkāpums nav jāuztver nopietni.

Bahreinas Vieglatlētikas federācijas Disciplinārā komiteja iepriekš attaisnoja Naseras rīcību, taču CAS šo lēmumu trešdien noraidīja un paziņoja par divu gadu diskvalifikāciju.

Šī iemesla dēļ Nasera jūlija un augusta mijā nebūs tiesīga piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Dohā viņa 400 metrus veica 48,14 sekundes un uzrādīja trešo visu laiku labāko rezultātu šajā disciplīnā.

Nasera pagaidu diskvalifikāciju saņēma pagājušā gada jūnijā.

Zīmīgi, ka arī Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU) oktobrī attaisnoja Naseru. AIU norādīja, ka Nasera nav slēpusi informāciju, kā arī nav pārkāpusi noteikumus, neveicot divus antidopinga testus.

CAS trešdien nolēma, ka divu gadu diskvalifikācija tiek piešķirta no sprieduma brīža.

Nasera pārgāja islāma ticībā un kļuva par Bahreinas pilsoni 2014.gadā 16 gadu vecumā. Togad viņa Jaunatnes olimpiskajās spēlēs Ķīnas pilsētā Naņdzjinā savai jaunajai valstij 400 metru skrējienā izcīnīja sudrabu, skrienot ar hidžābu un pilnīgi apģērba nosegtu ķermeni.

Tagad viņa sacenšas īsos šortos un sporta tērpā bez piedurknēm. Tāpat viņas ķermeni klāj pieci pīrsinga elementi un deviņi tetovējumi, kā arī viņai bieži ir krāsoti mati, kas ir neparasti musulmaņu sportistēm, kuras pārstāv tādu konservatīvu Persijas līča valsti kā Bahreina.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu