Krievijai ASV noteiktās sankcijas radījušas pozitīvas izmaiņas, norādījis Putins (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: Gevorg Ghazaryan/Shutterstock

Trešdien "tiešās līnijas" pārraidē Krievijas prezidents Vladimirs Putins mēģinājis pasniegt ASV noteiktās sankcijas pret Krieviju kā pozitīvas izmaiņas, vēsta CNN.

Neminot nevienu konkrētu piemēru, Putins apgalvoja, ka sankcijas, kuras pēc Krimas okupācijas tika vērstas pret dažādām Krievijas amatpersonām un uzņēmumiem, savā ziņā veicinājušas Krievijas tehnoloģiju attīstību.

Krievijas prezidents klāstīja, ka valsts pielāgojusies ekonomiskajam spiedienam un savā ziņā tas pat nācis par labu, proti, importētās tehnoloģijas nācies aizstāt ar pašu ražotajām, tādējādi stimulējot ražošanu. Tāpat sankcijas pamudinājušas izveidot Krievijas finanšu pakalpojumu sistēmu MIR un stiprinājušas visu finanšu sistēmu kopumā, apgalvoja Putins.

Plusi esot arī citām ekonomiskajām sankcijām, kas ierobežo, piemēram, Krievijas iespējas aizņemties, proti, esot samazinājies kopējais valdības un komerciālā sektora parāds.

Vienlaikus Putins pauda cerību, ka Krievijas un ASV attiecības normalizēsies, taču piebilda - kaut arī šķiet, ka ASV "saprot, ka pasaule mainās", tās joprojām "mēģina saglabāt savu monopolu".

"Pasaule mainās un mainās strauji. Neatkarīgi no tā, kādas sankcijas tiek uzliktas Krievijai, neatkarīgi no tā, ar ko viņi mums draud, Krievija joprojām attīstās, pieaug tās ekonomiskā suveneritāte, aizsardzības spējas ir sasniegušas ļoti augstu līmeni un daudzos svarīgos parametros tās pārspēj daudzas pasaules valstis, un dažos no tiem apsteidz pat ASV," klāstīja Putins.

Putina "tiešā līnija" ir stingri plānots, ikgadējs rituāls, kurā Krievijas prezidents spodrina savu tēlu kā spēcīgs līderis. Tajā netiek skarti tādi Putinam nepatīkami temati kā opozīcija un varas noziegumi pret to, netiek arī uzdoti kritiski jautājumi. 

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu