Par dalību Holivudas seksa kultā seriāla "Smolvila" zvaigznei piespriesti trīs gadi ieslodzījumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

2018. gadā pasaules medijus pāršalca ziņa, ka tiesas priekšā stājies pašpasludinātais "ētisko gudrību" sludinātājs - tā dēvētā Holivudas seksa kulta NXIVM līderis Kīts Raniērs (Keith Raniere). Pēc ilgstošas tiesvedības pie notiesājoša sprieduma tikusi arī viņa lielākā palīdze - seriāla "Smolvila" zvaigzne, aktrise Elisona Meka (Allison Mack).

Lai arī Meka ir cieši sadarbojusies ar varas iestādēm, lai atklātu visu patiesību par Raniēra dibināto mārketinga kompāniju NXIVM, viņai piespriesti trīs gadi ieslodzījumā un naudas sods 20 000 dolāru. Tiesa, sākotnēji viņai draudēja daudz lielāks sods - līdz pat 17 gadiem aiz restēm.

"Es biju izdarījusi tādas izvēles, ko nožēloju," viņa teikusi Ņujorkas tiesā. Vēstulē, kas publiskota pirms notiesājošā sprieduma, viņa arī atvainojusies visām Raniēra upurēm, ziņo "BBC News".

"Es ar visu sirdi pildīju Raniēra izstrādātās tehnikas uzdevumus," viņa raksta.

"Es akli ticēju visam, ticēju, ka viņa vadībā kļūšu par labāku, apgaismotāku personu... tā bija manas dzīves lielākā kļūda."

HBO dokumentālā daudzsēriju filma "Zvērests" ("The Vow") atklāj NXIVM patieso seju. No ārpuses - personības attīstības kursi, kas māca dzīvot labāk un laimīgāk, bet, raugoties no iekšpuses, - slepens, vardarbīgs seksa kults, kura sekotājām tiek iededzināti "guru" iniciāļi un izteiktas pavēles.

Organizācijai, kas izveidota 1998. gadā, ar laiku izdevās piesaistīt vairākus turīgus biedrus, kas nodrošināja stabilu attīstību. Lai arī gadu tūkstoša sākumā ap līderi izskanēja vairāki skandāli, organizācija turpināja savu darbību.

2006. gadā par NXIVM biedru kļuva tolaik populāra Holivudas aktrise Elisone Meka. Viņa bija pazīstama ar Hlojas Salivanas lomu seriālā "Smolvila. Leģenda par Supermenu" (Smallville). Par šo lomu pat saņēmusi divas Teen Choice balvas, tāpat tikusi nominēta vairākām citām. Viņa drīz kļuva par Raniēra labo roku, galveno sieviešu rekrutētāju. 2015. gadā viņa kļuva par pavēlnieka/verga grupas DOS (Dominus Obsequious Sororium) vadītāju. 

Šī bija īpaši slepena grupa organizācijas iekšienē, kas domāta tām sievietēm, kas vēlējās tuvāku kontaktu ar līderi.

Kā ķīlu, lai iestātos šajā "verdzeņu" grupā, viņas nosūtīja Mekai savus kailfoto. Vēlāk sievietēm iededzināta īpaša atpazīstamības zīme, kā vēlāk izrādīsies, ar Raniēra iniciāļiem. 

Elisone Meka
Elisone Meka Foto: HBO

2018. gadā Kīts Raniērs un vairāki viņa sabiedrotie tika apcietināti. Raniēram izvirzītas apsūdzības reketa plānos, identitātes zādzībā, izspiešanā, piespiedu nodarbināšanā, naudas atmazgāšanā, krāpniecībā un seksuālā paverdzināšanā. Piecas sievietes - Raniēra sabiedrotās - atzinušas vainu dažādos apsūdzības punktos. 

Pats 58 gadus vecais Raniērs notiesāts uz 120 gadiem cietumā. 

Kīts Raniērs. Zīmējums no tiesas zāles
Kīts Raniērs. Zīmējums no tiesas zāles Foto: AFP / Scanpix

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu