Lemberga ērai Ventspilī pienācis gals (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aivars Lembergs.
Aivars Lembergs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ventspilī neievēl pašvaldību vēlēšanās uzvarējušā saraksta līderi, apcietinājumā esošo domes priekšsēdētāja amata kandidātu Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij"), informē partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vītoliņš.

Lembergs bija vienīgais domes priekšsēdētāja amata kandidāts. Par viņu nobalsoja seši deputāti, pret bija arī seši deputāti, sacīja Vītoliņš.

Viņš informēja, ka domes sēde ir pārtraukta līdz 5. jūlijam. Šodien plkst.17 ir sasaukta partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes sēde, kurā tiks meklēts risinājums esošajai situācijai. "Mēs sāksim politiskās konsultācijas ar pārējo partiju ievēlētajiem deputātiem, lai vienotos par turpmāko darbu. Būtu ļoti bezatbildīgi, ja domes darbs tiktu aizkavēts, nespējot ievēlēt priekšsēdētāju," atzina Vītoliņš, piebilstot, ka diemžēl divi politiskie spēki, kurus viņi bija aicinājuši uz sarunām iepriekš, uz tām neieradās.

Vītoliņš gan pauda cerību, ka līdz pirmdienai izdosies rast politisko kompromisu un dome spēs pilnvērtīgi turpināt darbu.

Kā vēstīts, pašvaldību vēlēšanās septiņus mandātus ieguva partija "Latvijai un Ventspilij", pa diviem mandātiem - "Latvijas attīstībai" un partiju apvienība "Jaunā vienotība" un "Latvijas Reģionu apvienība", pa vienam mandātam - Jaunā konservatīvā partija un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) iepriekš tviterī skaidroja, ka apcietinājumā esošam cilvēkam ir liegtas tiesības piedalīties domes sēdēs. Tāpat liegts lietot internetu, datoru, mobilo un citas ierīces.

LETA jau ziņoja, ka Lembergam bija tiesības kandidēt pašvaldību vēlēšanās, jo attiecībā uz viņu nav stājies spēkā notiesājošs spriedums.

Tiesības kandidēt ir liegtas tad, ja pret personu stājas spēkā notiesājošs spriedums galīgajā instancē.

Jau vēstīts, ka Rīgas apgabaltiesa 22. februārī Lembergam piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu. Lembergu pēc sprieduma nolasīšanas apcietināja tiesas zālē, jo viņam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Pilnu spriedumu Rīgas apgabaltiesa Lemberga krimināllietā pasludināja 22. jūniju.

Lembergam šo spriedumu būs iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesā. Nākotnē par apgabaltiesas kā apelācijas instances nolēmumu vēl būs iespējams iesniegt kasācijas sūdzību vai protestu Augstākajā tiesā.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu