Video ⟩ Raidījums: Automašīnas vadītājs norāda, ka CSDD pārbaudē viņam sabojāts auto (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: OlegRi/Shutterstock

Sestdienas pievakarē rīdzinieks Reinis ar savu BMW markas auto devies mājās, kad viņu apturējusi ceļu policija. Viņu kārtības sargi palūguši sekot līdzi uz Ceļu satiksmes drošības direkcijas laukumu, kur Reini gaidījuši pieci kungi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Vispirms mašīnai veica ierasto pārbaudi, kuras laikā neko nekonstatēja. Pēcāk darbinieki izlēma arī izmērīt izpūtēja decibelus.

"Mani palūdza izkāpt ārā, pie stūres piesēdās viens no vīriešiem. Viņš gāzes pedāli turēja vismaz 30 sekundes, apgriezieni bija augsti, vairāk nekā 3000. Motors bija pārsvilis!" atceras Reinis.

Atverot motora pārsegu, kūpēja dūmi un uz asfalta tecēja dzesēšanas šķidrums. Reinis ir pārliecināts, ka mašīnu sabojāja tieši pārbaudē, jo tehnisko apskati izgāja novembrī un ziemā pie mašīnas stūres nesēdās.

Reinim ir aizdomas, ka viņu apturēja, jo dienā, kad viņš brauca pilsētas ielās, sporta kompleksā "333" notika drifta sacensības. Lai gan Reinis tur nepiedalījās, viņš pieļauj, ka pārbaudes veicēji bija pretējās domās.

Viņa transporta līdzeklim tikusi atņemta tehniskās apskates uzlīme, mēneša laikā bojājumi viņam ir jānovērš. Puisis ir pārsteigts par CSDD darbinieku attieksmi, kuri viņam radījuši zaudējumus.

"Nekad ar izpūtēju nav bijušas problēmas, arī iepriekš, kad gāju tehnisko apskati. Turklāt, ņemot vērā, ka viņi bija pieci un es viens, katrs mani "norēja" vairāk viens par otru un atrada, kur piekasīties. Sajutos nevis kā drošības direkcijā, bet vietā, kur "noliek"," stāsta Reinis.

Raidījums vērsās pie auto eksperta Uģa Vītola, kurš pieļauj, ka mašīnai jau iepriekš ir radušies bojājumi, jo tā ilgstoši nav kustināta.

"Visas automašīnas ir būvētas tā, lai tur nekas ārā netecētu. Lai kā mēs gāzētu, uz vietas stāvot vai braucot, bet nekas nevar tecēt. Ja kaut kas parādās, tad jau ir bijis defekts," sacīja Vītols.

Izrādās, – šādi reidi galvaspilsētā notiek visai bieži, visas dienas garumā. Nakts stundās pārbauda, lai mašīna neradītu skaļu troksni un netraucētu rīdziniekiem likties uz auss.

"Sadarbībā ar policiju reidi tiek veikti nevis nostājoties ceļa malā, bet gan jau identificējot transportlīdzekli satiksmē. Vasaras sezonā skatās uz tām automašīnām, kurām ir paaugstināts trokšņu līmenis. Mērījumu veic līdz trīs ceturtdaļām no maksimāliem apgriezieniem, pārbauda tik ilgi, kamēr stabilizējas motora apgriezieni," VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcijas" tehniskā departamenta vadītājs Jānis Liepiņš.

Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu