VID atklāj nelikumīgas ūdenspīpju tabakas izstrādājumu ražotnes Vidzemē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Chubykin Arkady/Shutterstock

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas Vidzemē uzgājušas nelikumīgas ūdenspīpju tabakas izstrādājumu ražotnes, vēsta VID pārstāvji.

Jūnijā VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas, veicot virkni izmeklēšanas un operatīvo darbību divos angāros Vidzemē, konstatējušas, ka tajos nelikumīgi tiek ražota ūdenspīpju tabaka.

Kratīšanu laikā ražotnēs izņemta sasmalcināta tabaka, tabakas un glicerīna maisījums (izņemtie daudzumi tiks noteikti pēc ekspertīžu veikšanas), un ražošanas iekārtas, kuras izmantotas ūdenspīpju tabakas ražošanai, kā arī augu izcelsmes viela, iespējams, marihuāna.

Tāpat izņemta krava ar ūdenspīpju tabaku 1361 kilograma apmērā, kuru bija plānots nosūtīt uz vairākām Eiropas Savienības dalībvalstīm, nenomaksājot akcīzes nodokli vairāk nekā 294 000 eiro apmērā. Pavaddokumentos krava tika norādīta kā mēslojums.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Viena persona atzīta par aizdomās turēto, un tai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu