Trampa uzņēmumam izvirzīs apsūdzības saistībā ar krāpšanos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais  ASV prezidents Donalds Tramps.
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa uzņēmumam un tā ilggadīgajam finanšu direktoram Allenam Vaiselbergam tiks izvirzītas apsūdzības  saistībā ar nodokļu noziegumiem, ziņo ASV mediji.

Tās būs pirmās apsūdzības, kas izvirzītas pēc Manhetenas apgabala prokurora vairāk nekā divus gadus ilgas izmeklēšanas par krāpšanos uzņēmumā "Trump Organization".

Izdevums "The Wall Street Journal" raksta, ka Vaiselbergs un "Trump Organization" tiks apsūdzēti par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas par gūtajiem labumiem.

Manhetenas apgabala prokurors Sairuss Venss un Ņujorkas štata ģenerālprokurore Letīcija Džeimsa veic izmeklēšanu, vai Vaiselbergs un citi vadītāji nav izvairījušies no nodokļu nomaksas, gūstot labumu no "Trump Organization".

Gūtie labumi ietver privātskolu mācību maksu, luksusa automašīnas un dzīvokļus, vēsta mediji.

Gaidāms, ka Vaiselbergs, kurš ir lojāls Trampa padotais un bieži tiek raksturots kā kompānijas noslēpumu turētājs, ceturtdienas rītā ieradīsies Vensa birojā.

Pašam Trampam apsūdzību izvirzīšana netiek gaidīta, lai arī kriminālapsūdzība viņa uzņēmumam varētu nodarīt ievērojamu triecienu eksprezidentam, kurš ir devis mājienu, ka 2024.gadā atkal varētu kandidēt uz Balto namu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu