Sevastova pārvar prestižā Vimbldonas turnīra otro kārtu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien izcīnīja uzvaru Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā.

Sevastova (WTA 56.) otrajā kārtā ar 1-6, 6-4, 6-3 pieveica Martu Kostjuku no Ukrainas (WTA 70.).

Pirmais sets pagāja Kostjukas zīmē. Pēc Sevastovas zaudēta pirmā geima, servējot pretiniecei, otrais ilga desmit izspēles, un arī tajā ar pirmo breikbumba uzvarēja ukrainiete, kura trešo geimu vinnēja "sausā".

Arī ceturtajā geimā pārliecinoši uzvarēja Kostjuka, pretiniecei atvēlot tikai vienu uzvarētu izspēli - 4-0.

Vienīgo geimu setā Latvijas tenisiste uzvarēja, servējot pretiniecei, turklāt piektajā geimā to paveica "sausā" - 1-4.

Sestajā geimā Sevastova deva pretiniecei trīs breikbumbas pēc kārtas, visas atspēlējot, taču ceturtā izrādījās liktenīga - 1-5.

Ar otro setbumbu Kostjuka vinnēja setu - 6-1.

Otro setu Sevastova uzsāka krietni labāk, pirmajos divos savas serves geimos pretiniecei breikbumbas nedodot, bet otrajā geimā ilgi neļaujot uzvarēt pretiniecei - 2-1.

Ceturtajā geimā Kostjuka turpināja vairāk kļūdīties servēs un sitienos, ļaujot Sevastovai līdzīgā geimā izvirzīties vadībā jau ar 3-1, pārsvaru nostiprinot ar uzvarētu "sauso" savas serves geimu - 4-1.

Sestajā geimā pēc izgājiena pie tīkla ukrainiete panāca 2-4.

Septītajā geimā, kas izvērtās par garāko mačā, Sevastovu iegāza nestabilā servēšana, pārāk bieži kļūdoties pirmajā servē, bet uz otro ar labiem sitieniem atbildēja Kostjuka. Līdzi turēties Latvijas tenisistei palīdzēja ukrainietes kļūdas sitienos. Geima likteni izšķīra divi Sevastovas izgājieni pie tīkla. Pirmajā reizē viņa geimpunkta izspēlē no labas pozīcijas sita autā, bet otrajā pēc došanās pie tīkla pretinieces saīsinātā sitiena dēļ bija spiesta noskatīties, kā Kostjukas sistā bumbiņa piezemējas laukumā, pārlidojusi pāri Sevastovai - 4-3 Latvijas tenisistes labā. Pretiniece realizēja ceturto breikbumbu.

Astoto geimu Kostjuka vinnēja "sausā", bet devītajā, kas aizritēja līdzīgā cīņā, uzvarēja Sevastova, beidzamajā izspēlē Kostjukai nespējot bumbiņu pēc serves dabūt pāri tīklam. Savukārt desmitajā geimā Sevastova atvēlēja pretiniecei vienu uzvarētu izspēli - 6-4.

Trešo setu ar "sauso" uzvaru servējot sāka Sevastova, Kostjukai neaizsniedzoties līdz labajā stūrī sistajai bumbiņai, bet otrajā geimā Latvijas tenisiste realizēja trešo breikbumbu, ukrainietei raidot bumbiņu tīklā - 2-0. Tūlīt rezultāts kļuva arī 3-0, pēc Sevastovas serves pretiniecei raidot bumbiņu pāri laukumam.

Ceturto geimu Kostjuka uzvarēja "sausā", bet piektajā, servējot Sevastovai, rezultāts pēc viņas sitiena no neērtās puses kļuva 3-2 Latvijas tenisistes labā.

Sesto geimu Sevastova nospēlēja teicami, gan spējot tikt līdz bumbiņai pēc Kostjukas saīsinātā sitiena un atbildēt ar analogu sitienu, gan pēc uzbrukuma kombinācijas raidot bumbiņu labajā laukuma pusē - 4-2.

Septītajā geimā Sevastova pēc 0:30 uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas, nokļūstot punkta attālumā no iekļūšanas trešajā kārtā - 5-2. Savukārt astotajā pārliecinoši uzvarēja pretiniece, ļaujot Sevastovai uzvarēt tikai vienā izspēlē 5-3 Latvijas tenisistes labā.

Devītajā geimā pirmo izspēli Sevastova uzvarēja pēc pretinieces pieprasīta atkārtojuma, bet pēc tam divreiz kļūdījās pretiniece. Pēc dubultkļūdas vairs bija tikai 40:30, taču Kostjuka vēlreiz sita autā, trešajā kārtā iekļūstot liepājniecei 6-3.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu