Ričards Bolotņiks ielauzies WBA pasaules ranga top 3

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ričards Bolotņiks
Ričards Bolotņiks Foto: Boris Simson/LNK Boxing

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks Pasaules Boksa asociācijas (WBA) pussmagā svara rangā pakāpies uz trešo vietu, ziņo boksa kluba "LNK Boxing" preses dienests.

Tas Bolotņikam ir jauns sasniegums viņa profesionālā boksera karjerā, teikts paziņojumā.

Jau ziņots, ka Pasaules Boksa organizācijas (WBO) Eiropas čempiona jostas īpašnieks Bolotņiks 14.augustā Lielbritānijā aizvadīs cīņu ar Lielbritānijas pārstāvi Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļnieku vieglajā svarā Džošua Buatsi.

Cīņa "Fight Camp" turnīra ietvaros plānota Lielbritānijas pilsētā Grentvudā.

Līdz šim Latvijas bokseris ieņēma vietas labāko sešiniekā divu citu vadošo boksa organizāciju rangos (piektā vieta WBO rangā un sestā vieta Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) rangā).

WBA "superčempions" pussmagajā svarā ir Krievijas sportists Dmitrijs Bivols, kamēr "parastā" čempiona tituls pieder Žanam Paskālam no Kanādas. Viņi abi ir ārpus pasaules ranga, kurā sarindoti bokseri, kuri pretendē uz čempiona izaicināšanu. Bolotņika augstā vieta WBA rangā paver viņam ceļu uz cīņu pret pasaules čempionu.

Pirms tam gan Bolotņikam jāpieveic Buatsi, kurš WBA rangā atrodams vienu vietu augstāk - otrajā vietā, kamēr pirmajā vietā ir WBA pagaidu čempiona jostas īpašnieks Robins Krasniki no Vācijas.

Tāpat Pasaules Boksa padomes (WBC) rangā pussmagajā svarā pēc uzvaras maijā ielauzies un 14.vietu ieņem Ralfs Vilcāns.

Bolotņiks profesionāļa karjerā uzvarējis 18 cīņās, astoņas beidzot priekšlaicīgi, zaudējis piecās, trijām no tām beidzoties ar nokautu, un neizšķirti beigusies viena cīņa.

WBA ir viena no četrām vadošajām boksa organizācijām pasaulē, un katra organizācija nosaka pasaules čempionu pēc saviem kritērijiem, sankcionējot savas cīņas. Viens no kritērijiem, lai izaicinātu pasaules čempionu, ir atrašanās rangā, kurā organizācija bokserus iekļauj, ņemot vērā viņu sportiskos rezultātus un viņu pretinieku spēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu