Vēl viens pliķis UFC - cīņas sporta skaistule atklāj, ka mēnesī nopelna vairāk nekā visā UFC karjerā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram

Bijusī UFC cīkstone Peidža Vanzanta, kura šobrīd nodarbojas ar boksu bez cimdiem, sarunā ar "MMA Fighting" pastāstīja par cīņas sporta finansiālo pusi.

Kopš uz cīņas sporta lielākās skatuves iznāca bēdīgi slavenie Polu brāļi, arvien biežāk izskanējušas runas par profesionālo cīkstoņu algām. Precīzāk - to mazo apmēru, salīdzinot ar summām, kādas nopelna "jūtūberi", kuri ar boksu sāka nodarboties salīdzinoši nesen.

Pēdējo mēnešu laikā finansiālu apsvērumu dēļ konfliktā ar UFC ir nonākuši tādi labi pazīstami vīri kā Paulo Košta un smagā svara čempions Fransiss Nganū. Tāpat jau ilgāku laiku "uz plaukta" finansiālu jautājumu dēļ atrodas Džons Džounss, kurš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem UFC cīkstoņiem.

Tagad savus "piecus centus" diskusijai par cīkstoņu atalgojumu piemetusi arī labi pazīstamā Peidža Vanzanta, kura tagad sacenšas organizācijā, kurā boksēšanās notiek bez cimdiem (BKFC).

Vanzanta UFC pret BKFC nomainīja aizvadītā gada jūlijā. Kā atklāj pati cīkstone, BKFC piedāvājums bijis ievērojami ienesīgāks.

"Kad es parakstīju līgumu ar BKFC, tas bija ienesīgāks nekā visa mana UFC karjera kopā ņemot. Tagad es aptuveni mēnesī nopelnu vairāk naudas nekā atrunāts manā BKFC līgumā. Tas ir diezgan traki," norādīja Vanzanta.

Tagad cīkstones galvenais ienākumu avots ir viņas personīgā mājas lapa, kurā viņa publisko visai pikantus kadrus. Šīs mājas lapas abonements maksā 9,99 ASV dolārus mēnesī.

Pati cīkstone gan atklāj, ka viņa savā mājas lapā publisko tikai un vienīgi attēlus, kas viņai šķiet pieņemami.

Tāpat Vanzanta arī apzinās, ka jautājums par cīkstoņu algām pēdējā laikā ir kļuvis daudz aktuālāks: "Es nemēģinu nomelnot UFC, bet kopš es pametu organizāciju vēl daudzi cīkstoņi ir aizgājuši. Es domāju, ka tas ir kā atmodas signāls cīkstoņos, jo viņi sāk apzināties, ka ir iespēja nopelnīt arī citur."

Vanzanta bija viena no pirmajām cīkstonēm, kas sāka runāt par cīkstoņu atalgojumu. Jau 2019. gadā viņa atklāti norādīja, ka no reklāmām savā "Instagram" kontā saņemot ievērojami vairāk nekā no UFC.

Nākamo cīņu Vanzanta aizvadīs 23. jūlijā, kad viņa otro reizi tiksies ar citu fanu vidū labi pazīstamu cīkstoni Reičelu Ostoviču.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu