VIDEO ⟩ Rēzeknes novadā 33 kapu kopiņu izpostīšanā piedalījušies arī bērni. Jaunākajam vandālim vien astoņi gadi (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Oleksandr_U/Shutterstock.com

Pirms kāda laika Rēzeknes novada Ozolaines pagasta Bekšu kapos plosījušies vandāļi, apgānot vairāk nekā 30 kapu kopiņu. Policija noskaidrojusi trīs iespējamās vainīgās personas, un likumsargi ierosinājuši kriminālprocesu. Divi no aizdomās turētajiem ir sākumskolas vecuma bērni, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kopš vandālisma nelielajos kapos pagājis pusotrs mēnesis, bet aizvien aizgājēju tuvinieki ir šokēti par notikušo.

Apkaimes iedzīvotājs par notikušo stāsta: "Postījumu bija daudz. Nogāza pieminekļus. Visīstākie vandāļi! Kapos, svētā vietā, kur pat nospļauties nedrīkst! Šiem kapiem vairāk nekā 300 gadu!"

Vandāļi kapsētā izvandīja kapu kopiņas, apgāza un sadaudzīja pieminekļus, krustus un kapavietu apmales.

Aizgājēju tuvinieki pašu spēkiem sakopuši izpostīto. Pēc atskārstā vandālisma policiju izsauca Ozolaines pagasta pārvaldes vadītājs Edgars Blinovs, kura tuvinieku atdusas vietas arī tika apgānītas.

Viņš, tāpat kā daudzi citi, nepieteicās policijā kā cietušais, jo daudzus posta darbus izdevās sakopt pašu spēkiem, bez tēriņiem, novietojot atpakaļ krustus. Kā cietusī pieteicās kapu īpašniece, Ozolaines pagasta pārvalde un daži, kuru tuviniekiem veltītie pieminekļu un apmales tika sabojātas.

Sarunās ar "Bez Tabu" iedzīvotāji stāstīja, ka kapsētā plosījušies vietējie: viens nesen pilngadību sasniedzis jaunietis un divi sākumskolas vecuma bērni.

Valsts policijas Rēzeknes iecirkņa priekšnieks Gunārs Paškevičs informēja, ka uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 228. panta pirmās daļas par kapu apgānīšanu. Vainīgajiem draud brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Raidījumam "Bez Tabu" izdevās sastapt viena no vandāļu trijotnes māti. Viņa atklāja, ka bērns ir vien astoņus gadus vecs. Zēna māte nožēlo dēla pastrādāto, un atvainojās.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu