VIDEO ⟩ Neprasme peldēt un alkohols. Vecāķos izglābj sievieti, kura pieķērusies bojai un pašas spēkiem netiek krastā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Kāda sieviete, par spīti visai bīstamai un acīmredzami nepārdomātai rīcībai, tomēr izspurkusi no nepatikšanām, jo veiksme bijusi viņas sabiedrotā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Laikā, kad aiz loga bieži vien ir vairāk nekā +30 grādu, arī glābējiem darba netrūkst, jo tiek fiksēti arvien vairāk dažādu izsaukumu pie ūdeņiem.

Arī noslīkušo statistika ir ārkārtīgi satraucoša, jo, kā lēš kārtības sargi, pēdējās nedēļas laikā noslīkuši vairāki desmiti cilvēku. Vismaz daļā šo gadījumu no nelaimes varētu arī izvairīties, ja cilvēki prastu peldēt un neietu ūdenī apreibuši.

Ap plkst. 20.30 netālu no Vecāķu glābšanas stacijas patrulējošos kārtības sargus uzrunājusi kāda atpūtniece, kura lūgusi policistu palīdzību, jo ūdenī redzējusi kādu jaunu sievieti, kura pēdējiem spēkiem turējusies pie drošības bojas, ar kuru iezīmēta peldvieta un acīmredzami saviem spēkiem vairs nespēja tikt krastā.

Vecāķu glābšanas stacijas patrulējošos kārtības sargi uzreiz operatīvi reaģēja, viens no darbiniekiem ieskrēja ūdenī un ar glābšanas pludiņa palīdzību sievieti attransportēja atpakaļ krastā.

Sieviete bija ļoti pateicīga, līdzko glābēji viņai bija palīdzējuši nokļūt krastā. No Neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukšanas viņa atteicās, kā arī noliedza, ka būtu sarijusies ūdeni.

Taujāta, kāds bijis iemesls, kādēļ netika krastā, viņa atbildēja, ka vienkārši neprot peldēt - sākusi peldēt un kļuva ļoti dziļš.

Sarunas laikā glābējs sajutis vieglu alkohola dvingu, tādēļ apjautājies arī par to, vai sieviete pirms peldes iedzērusi, un šajā gadījumā saņēmis apstiprinošu atbildi. Kā norāda glābējs, tas kārtējo reizi pierāda, kā rodas nepatikšanas - neprasme peldēt un alkohols ūdens tuvumā var būt patiesi nāvējoša kombinācija.

Boja veica glābšanas funkciju, un sievietei paveicās, ka viņa atradās tiešā bojas tuvumā, varēja ap to apķerties, pieturēties pie tās un pēc tam sagaidīt glābējus. Ja bojas nebūtu bijis, situācija varētu izvērsties daudz bēdīgāk.

Policists aicina visus atpūtniekus pēc iespējas izvēlēties oficiālas peldvietas. Patlaban galvaspilsētā tādas ir deviņas - tajās ar bojām ir iezīmētas vietas, kurās ir droši atpūsties un peldēt, tāpat pludmalēs dežurē glābēji. Arī šajā stāstā nepatikšanu gadījumā bija, ko pasaukt palīgā.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu