VIDEO ⟩ Bijušais Valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš izglābj slīkstošu sievieti (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: @siam.pukkato/Shutterstock.com

Otrdien, 15. jūnijā, bijušais Valsts robežsardzes priekšnieks, atvaļinātais robežsardzes ģenerālis Gunārs Dāboliņš izglābis sievieti, kura slīkusi Daugavā.

Otrdienas rītā, pastaigājoties ar suni gar Daugavas krastu, Ķekavas novadā bijušais Valsts robežsardzes priekšnieks upē pamanīja kādu melnbaltu siluetu, kas piesaistīja viņa uzmanību. Pieejot tuvāk pie ūdenstilpes, ģenerālis ieraudzījis, ka ūdenī slīkst sieviete, un pašaizliedzīgi metās viņu glābt.

"Izvērtējot visus apstākļus un savas iespējas, sāku rīkoties. Gāju ūdenī, izvilku bezsamaņā esošu sievieti, noliku krastā, un ātri atceroties visu, ko mācīja kara skolā un robežsardzē, veicu dzīvības glābšanas pasākumus," atceras ģenerālis.

Bijušais Valsts robežsardzes priekšnieks uzreiz nevarēja izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, jo liktenīgajā rītā bija izgājis ārā bez mobilā telefona. Taču tiklīdz pirmie medicīniskie pasākumi bija veikti, ģenerālis atstāja sardzē savu suni, un pats nekavējoties skrēja pēc telefona.

Sazvanot vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru, ģenerālis informēja par sievietes stāvokli, kā arī veiktajiem darbiem un sekoja mediķu rekomendācijām par turpmākajām darbībām līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ierašanās brīdim.

Neilgi pēc liecību sniegšanas par notikušo ģenerālim pateicības vārdus nodeva izglābtās sievietes vīrs. Savukārt, kā noskaidrots vēlāk, ar sievieti viss ir kārtībā, un viņa ir izrakstīta no slimnīcas.

"Analizējot notikušo, brīnos, kā stresa situācijā cilvēkam rodas tie spēki - skriet, rīkoties un domāt, kā arī vēlos izcelt vairākas lietas. Pirmā - dodoties pie ūdens vai uz mežu, vienmēr ir jāņem līdzi uzlādēts telefons. Otrā - pirms pieņemt lēmumu, kas attiecas uz tavu personīgo rīcību, izvērtē, vai esi spējīgs to darīt un neizdarīsi tam cilvēkam sliktāk. Bet, ja esi nolēmis palīdzēt, tad rīkojies ātri un izlēmīgi," savās pārdomās dalās bijušais Valsts robežsardzes priekšnieks.

Video: Valsts robežsardzes intervijas ar Gunāru Dāboliņu

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu