"Tas smird pēc nedrošības." Porjē pirms gaidāmās cīņas asi kritizē cīņas sportu un Makgregoru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dastins Porjē un Konors Makgregors
Dastins Porjē un Konors Makgregors Foto: Reuters/ScanPix

UFC vieglā svara zvaigzne Dastins Porjē pirms gaidāmā dueļa pret Konoru Makgregoru sarunā ar ESPN veltījis asus vārdus gan pretiniekam, gan cīņas sportam kopumā.

Porjē un Makgregors oktagonu trešo reizi savās karjerās dalīs jau nākamnedēļ, līdz ar to saprotams, ka abi cīkstoņi jau tagad ir sākuši viens otra noniecināšanas kampaņas.

Abu cīkstoņu savstarpējās attiecības presē ir apgājušas pilnu apli. Pirms pirmā abu cīkstoņu dueļa 2014. gadā Makgregors psiholoģiski "iznīcināja" Porjē, ko amerikāņu cīkstonis pēcāk arī ir atzinis. Savukārt pirms otrās cīņas abi cīkstoņi viens otram, lietojot paša Porjē vārdus, "masēja muguru" un izturējās ļoti draudzīgi. Savukārt tagad abi vīri atkal ķērušies pie otra noniecināšanas.

Iepriekš Makgregors savā "Twitter" kontā Porjē meta izaicinājumu cīņu pavadīt stāja: "Pirmais, kurš mēģinās otru nogāzt zemē, būs k*ce."

Porjē sarunā ar ESPN vēlējās atgādināt, ka cīņa norisināsies MMA oktagonā, nevis boksa ringā.

"Vai tad viņš nav tas, kurš allaž uzsver pilnīgu jauktās cīņas mākslas, kad runā par boksu? Kā būtu, ja pirmais, kurš tiek nogāzts zemē, ir k*ce? Šīs ir jauktās cīņas mākslas. Saliec visu kopā. Manuprāt, tas smird pēc nedrošības," norādīja Porjē.

Amerikāņu cīkstonis neslēpa, ka pirmajā reizē viņu ietekmējušas Makgregora runas. Lai gan arī šoreiz viņš sagaidot "trako Konoru", viņu tas negatīvi neietekmēšot: "Es esmu pieaudzis vīrietis, es zinu, kas ir svarīgs un, ko es varu kontrolēt. Es vairs tik ļoti neklausos kritiķos. Es esmu pārliecināts, ka arī šoreiz mēs redzēsim "trako Konoru". Bet, cik traks tu vari būt? Pēdējā cīņā tu tiki nokautēts visas pasaules priekšā. Ko tu vēl vari pateikt?"

Porjē gan atzina, ka viņam šāda rakstura runas un preses konferences pirms cīņām absolūti nešķiet interesantas.

"Es gribu apšaubīt savu vēlmi cīnīties. Oktagonā justies neērti jau no paša sākuma. Šie ir aspekti, kas patiesi atspoguļo cīņas sportu. Īstā cīņa ir oktagonā un sagatavošanās procesā. Tas ir vienīgais, ko cīņas sportā vēl mīlu. Pārējais viss ir tikai mēģinājumi pateikt stilīgus tekstus, mēģinājumi savākt vairāk "like" un sekotājus atzīmes "Instagram" kontā. Tas ir pretīgi, tas ir modes šovs," asi par mūsdienu cīņas sportu izteicās Porjē.

"Īstā cīņa sākas, kad noskan zvans. Paskatīsimies, kurš grib cīnīties. Es zinu, ka varu paļauties uz sevi," nobeigumā piebilda Porjē.

Abi cīkstoņi cīnīsies agrā 11. jūlija rītā pēc Latvijas laika. UFC prezidents Deina Vaits jau iepriekš izteicies, ka šīs cīņas uzvarētājs būs nākamais pretendents uz čempiona titulu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu