Gražulis turpinās spēlēt Itālijas virslīgas klubā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andrejs Gražulis
Andrejs Gražulis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Itālijas A sērijas komanda Triestes "Allianz" noslēgusi jaunu līgumu ar Latvijas basketbolistu Andreju Gražuli, piektdien ziņo vienība.

Pagājušajā sezonā Gražulis spēlēja Itālijas pēc spēka otrās līgas vienībā Tortonas "Bertram", taču pagājušā gada jūnijā pārcēlās uz Triesti, kur aizvadīja savu pirmo sezonu A sērijā.

Basketbolists vidēji mačā guva 8,3 punktus un izcīnīja 5,6 atlēkušās bumbas.

Kluba prezidents Mario Gjači sarunā ar preses dienestu uzsvēra, ka Gražulis sevi lieliski pierādījis debijā A sērijā. Lai arī sezonas beigās viņam labāk spēlēt liedza traumas, basketbolists spējis izkarot treneru un arī līdzjutēju uzticību.

Arī galvenais treneris Franko Ciāni norādīja, ka bijis ļoti būtiski sastāvā noturēt cīnītāju Gražuli. Treneris uzsvēra, ka basketbolists vienmēr alkst cīņas, tāpēc ir labs dzinulis pārējiem komandas biedriem.

1993.gadā dzimušais latvietis ir dzimis Koknesē, bet par basketbolistu uzaudzis Ventspilī, līdz 2017.gadam aizstāvot pilsētas krāsas un pēc tam pārceļoties uz Permas "Parma" klubu Krievijā un "VEF Rīga".

2019.gada jūlijā viņš parakstīja līgumu ar Tortonas "Bertram" un pirmajā sezonā Itālijā vidēji mačā guva 16,8 punktus un izcīnīja 8,3 atlēkušās bumbas ar 57% divpunktu metienu, 45% - trīspunktu un 76% soda metienu trāpījumu.

Gražulis sezonu pabeidza kā otrs labākais trīspunktu metējs Itālijas basketbola otrajā līgā A2.

Iepriekš Triestes komandā spēlēja arī aizsargs Ingus Jakovičs.

"Allianz" šosezon regulārajā turnīrā ieņēma septīto vietu, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 piekāpās Brindisi "Happy Casa".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu