Vairāk nekā puse Covid-19 inficēto atklāta Latvijas lielajās pilsētās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Gatis Vilaks/unsplash

Puse no Covid-19 40 atklātajiem gadījumiem atklāti Rīgā un Ventspilī, vēstī Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija.

Tostarp Rīgā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 13 no jaunajiem inficētajiem un kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir 353 cilvēki. Savukārt Ventspils novadā vakar atklāti septiņi jauni inficētie un kopā pēdējās divās nedēļās inficēto skaits sasniedzis 24 cilvēkus.

Virknē citu pašvaldību reģistrēts neliels jaunu saslimušo skaits.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā - 353, Daugavpilī - 55, Siguldas novadā - 39, bet Augšdaugavas novadā - 30 iedzīvotāji.

Aprēķini, kas balstās uz Centrālās statistikas pārvaldes datiem par iedzīvotāju skaitu novados 2021. gada sākumā un SPKC datiem par pēdējās 14 dienās saslimušajiem Latvijas pašvaldībās, liecina, ka 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā patlaban ir 46,9 gadījumi.

16 pašvaldībās šis rādītājs ir augstāks, tostarp trīs tiek pārsniegts par 50%. Tās ir Ventspils, Siguldas un Augšdaugavas novads. Tāpat salīdzinoši liels inficēto īpatsvars ir Daugavpilī, Saulkrastu un Jelgavas novadā.

14 dienu saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir teorētisks rādītājs, kurš ļauj salīdzināt saslimstības līmeni teritorijās ar atšķirīgu iedzīvotāju skaitu, un tas nenorāda konkrētu saslimušo skaitu.

No aizvadītajā diennaktī reģistrētajiem jaunajiem saslimušajiem astoņi ir vecumā no desmit līdz 19 gadiem, tāpat astoņi ir vecāki par 70 gadiem, bet citās vecuma grupās ir mazāk saslimušo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu