Video ⟩ Jaunākā informācija par pie Salaspils pilnībā sadegušo autobusu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sadegušais autobuss.
Sadegušais autobuss. Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Piektdienas rītā Salaspils novadā desmit minūšu laikā pilnībā sadega autobuss. Transportlīdzeklis kalpojis jau 22 gadus un veicis vairākus simtus tūkstošus kilometru, ziņo raidījums "Degpunktā".

Salaspils pusē uz viadukta, kas ved Rīgas HES virzienā, aizdegās braucošs autobuss. Tieši iespaidīgais tehnikas noskrējiens, visticamāk, ir galvenais aizdegšanās iemesls – motors gluži vienkārši neizturēja slodzi un karstumu.

Šoferis, spogulī pamanot liesmas un dūmus, kas ceļas no motortelpas spēkrata aizmugurē, bremzēja un centās bēdīgo situāciju vērst par labu, taču nesekmīgi.

"Tur kaut kas sagāja uz īso. Vispirms noslāpa, tad bija kaut kāda "niķošanās", es piezvanīju uz garāžu, lai maina.

Ventilators paātrinājās, noslāpa, sāka velties dūmi, kā paspēju apstāties, tā apstājos. Bija divi ugunsdzēšamie aparāti, ko paspēju apdzēst, to paspēju, tad paķēru mantas un izlēcu ārā," 

raidījumam stāsta autobusa vadītājs.

Autobuss pilnībā sadega desmit minūšu laikā. Cietušo nav, jo autobuss bija tukšs.

Ugunsdzēsēji saka, ka brauciens uz ugunsgrēka vietu prasījis nedaudz vairāk par desmit minūtēm. Tuvākais depo ir Rīgā Katlakalna ielā. Autotransports deg pārāk ātri, tāpēc šajā reizē galvenais bija parūpēties lai neviens nebūtu tuvumā.

Četrdesmit kvadrātmetru plašā ugunsgrēka dzēšana prasīja pusotru stundu, taču spēkrata vraks uz ceļa nostāvēja vēl vairākas stundas, tāpēc notikuma vietā bija nepieciešama Ceļu policistu palīdzība, kas regulēja satiksmi un nodrošināja, lai neveidojas sastrēgumi.

Raidījuma "Degpunktā" aculiecinieka video

Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu