Ostapenko un Sevastova lūkos iekļūt Vimbldonas čempionāta ceturtajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Igaunijas-Latvijas tenisa izlašu turnīrā "Merks Cup" Talinnā.
Tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Igaunijas-Latvijas tenisa izlašu turnīrā "Merks Cup" Talinnā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova prestižajā Vimbldonas turnīrā aizvada trešās kārtas spēles.

WTA ranga 34.rakete Ostapenko trešajā kārtā tiksies ar austrālieti Alju Tomļanoviču (WTA 75.), taču Sevastova (WTA 56.) lūkos uzvarēt Barboru Krejčikovu no Čehijas (WTA 17.), kurai piešķirts 14.numurs.

Ostapenko spēli uz 15.korta aizvadīs plkst.13 pēc Latvijas laika. Spēle starp abām tenisistēm paredzēta pirmā pēc kārtas.

Ostapenko trešdien pirmās kārtas spēlē, kas lietus dēļ otrdien tika pārcelta, ar 6-1, 6-2 sagrāva 18 gadus veco kanādieti Leilu Fernandesu (WTA 71.), bet dienu vēlāk otrajā kārtā ar 6-1, 3-6, 8-6 pieveica Darju Kasatkinu no Krievijas, kura WTA rangā atrodas pozīciju zemāk.

Tomļanoviča turnīra ievadā ar 6-2, -7-6 (7:5) pārspēja Grēti Minenu no Beļģijas (WTA 118.) un vēlāk ar 6-4, 0-6, 6-3 uzvarēja francūzieti Alizē Kornē (WTA 58.).

Abas tenisistes iepriekš karjerā tikušās tikai vienreiz, šī gada maijā Romas "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā. Ostapenko šajā mačā uzvarēja ar 6-2, 7-6 (7:3).

Pirms dalības Vimbldonā Ostapenko izcīnīja uzvaru Īstbornas "WTA 500" turnīrā, bet austrāliete šajās sacensībās nepārvarēja kvalifikāciju. Austrālijas tenisiste šosezon tikai vienā WTA turnīrā spējusi sasniegt trešo kārtu.

Latvijas tenisiste karjeras laikā izcīnījusi četras trofejas, bet Tomļanoviča aizvien lūko izcīnīt pirmo titulu.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 21 no 32 spēlēm, bet Tomļanoviča 18 no 32 mačiem.

Latvijas tenisiste 2018.gadā sasniedza Vimbldonas čempionāta pusfinālu, bet gadu pirms tam aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam. Tomļanoviča vēl ne reizi nav spēlējusi Vimbldonas turnīra trešajā kārtā, lai arī sacensībās startē jau sesto reizi.

Šī gada "French Open" čempione Krejčikova pirmajā kārtā ar 6-3, 6-2 pārliecinoši uzvarēja Klāru Tausoni no Dānijas (WTA 93.), bet otrajā kārtā ar 7-5, 6-4 pārspēja Andreu Petkoviču no Vācijas (WTA 130.).

Piektdien dubultspēļu turnīrā Ostapenko pārī ar Martu Kostjuku no Ukrainas, pirmajā kārtā ar 6-3, 6-4 uzvarēja Šveices/ASV pāri Belinda Benčiča/Sofija Kenina.

Tikmēr Sevastova trešajā kortā dosies ne ātrāk par plkst.15 pēc Latvijas laika, jo spēle ar Krejčikovu paredzēta otrā pēc kārtas.

Liepājniece trešdien savā pirmajā spēlē ar 6-4, 6-1 uzvarēja Zarinu Dijasu no Kazahstānas (WTA 101.) un ceturtdien ar 1-6, 6-4, 6-3 pieveica Martu Kostjuku no Ukrainas (WTA 70.). Latvijas tenisiste iepriekš karjerā vēl nebija sasniegusi Vimbldonas turnīra trešo kārtu.

Krejčikova turnīra ievadā ar 6-3, 6-2 uzvarēja Klāru Tausoni no Dānijas (WTA 93.), bet pēc tam ar 7-5, 6-4 pieveica Andreu Petkoviču no Vācijas (WTA 130.).

Abas tenisistes līdz karjerā savā starpā nav tikušās.

Sevastova sezonu uz zāles seguma sāka gana veiksmīgi - liepājniece Īstbornā pēc kvalifikācijas pārvarēšanas sasniedza ceturtdaļfinālu, kur pēc uzvaras ar 6-2 pirmajā setā divos taibreikos piekāpās citai Kazahstānas sportistei Jeļenai Ribakinai. Tikmēr Krejčikova savu pēdējo turnīru aizvadīja Parīzē, kur palika nepārspēta septiņās spēlēs pēc kārtas un izcīnīja uzvaru "French Open".

Parīzē Krejčikova kopumā uzvarēja piecas izsētās tenisistes, tostarp ukrainieti Jeļinu Svitoļinu (WTA 5.).

Šosezon Krejčikova spēlējusi arī Dubaijas "WTA 1000" turnīra finālā, kā arī Strasbūras "WTA 250" sacensību finālā. Otrajā turnīrā viņa svinēja uzvaru.

Sevastovai šosezon ir 21 uzvara un 13 zaudējumi, bet viņas pretiniece uzvarējusi 28 no 37 mačiem.

Latvijas tenisiste karjeras laikā virs galvas cēlusi četrus WTA vienspēļu titulus, bet Krejčikovas rēķinā ir divas trofejas.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas meistarsacīkstes - norisināsies līdz 11.jūlijam. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ čempionāts tika atcelts.

2019.gadā uzvaru Vimbldonā dāmu konkurencē svinēja rumāniete Simona Halepa, kura šogad savu titulu neaizstāv, bet starp vīriem pārākais bija serbs Novaks Džokovičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu