Septiņi Lietuvas karavīri stāsies tiesas priekšā par ASV karavīriem paredzētu 14 000 pārtikas devu zādzību (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietuviešu karavīrs. Ilustratīvs foto
Lietuviešu karavīrs. Ilustratīvs foto Foto: AFP PHOTO / PETRAS MALUKAS

Septiņiem Lietuvas karavīriem un vēl diviem cilvēkiem, kas strādājuši militārajā poligonā, būs jāstājas tiesas priekšā par Lietuvā dislocētajiem ASV karavīriem paredzētu 14 000 pārtikas devu zādzību.

Lēsts, ka viņu nodarītais materiālais kaitējums pārsniedz 121 000 eiro.

Saskaņā ar pirmstiesas izmeklēšanas datiem 2020.gada pavasarī no Lietuvas Bruņoto spēku poligona Švenčoņu rajonā izzagtas vismaz 1176 kastes, kurās atradās vairāk nekā 14 000 sausās pārtikas devas, kas bija paredzētas Lietuvā dislocētā ASV Sauszemes spēku bataljona karavīru ēdināšanai.

Diviem kareivjiem un rotas komandierim izvirzītas apsūdzības zādzībā, dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un kukuļošanā, vēl četriem karavīriem - zādzībā, dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un vēl diviem cilvēkiem, kuri strādājuši poligona teritorijā saskaņā ar darba līgumu, - zādzībā.

Kā teikts prokuratūras paziņojumā, domājams, ka karavīri, kas, iespējams, darbojās grupās, izmantojuši dienesta stāvokli, no poligonā esošā angāra dienesta automašīnās izveduši tur glabātos pārtikas krājumus un iedzīvošanās nolūkā tos pārdevuši citām personām.

Izmeklēšanas datu kopums ļauj domāt, ka rotas komandieris, uzzinot par šo noziedzīgo nodarījumu, pieprasījis kukuli par to, ka par notikušo neziņos vadībai.

Prokuratūra norāda uz aizdomām, ka rotas komandieris varēja iesaistīties noziedzīgajā darbībā, radot zināmus nosacījumus, lai viņam pakļautie karavīri dienesta laikā varētu turpināt noziedzīgo darbību, apmaiņā pret to saņemot daļu naudas, kas ieņemta par nozagto un pārdoto īpašumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu