Sevastova spraigā cīņā piekāpjas Krejčikovai un izstājas no Vimbldonas turnīra

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova.
Anastasija Sevastova. Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova sestdien Vimbldonas turnīra trešajā kārtā piekāpās Čehijas sportistei Barborai Krejčikovai.

Sevastova (WTA 56.) ar 6-7 (1:7), 6-3, 5-7 piekāpās Krejčikovai no Čehijas (WTA 17.), kurai piešķirts 14.numurs.

Ar uzvarētu geimu, servējot pretiniecei, spēli uzsāka Sevastova, izmantojot pirmo breikbumbu - 1-0.

Ceturtajā geimā tādā pašā veidā čehiete atspēlējās, uzvarot arī piekto geimu - 3-2.

Pēc piektā geima Čehijas sportistei bija jāpieprasa medicīniskais pārtraukums, kura laikā viņai tika mērīts arī asinsspiediens un pieaicināts treneris.

Sesto geimu "sausā" uzvarēja Sevastova, bet pēc tam arī līdz tam spēlē garākajā septītajā geimā, pēc Sevastovas saīsinātā sitiena Krejčikovai nespējot pārsist bumbiņu pāri tīklam - 4-3 Latvijas sportistes labā.

Astotajā geimā liepājniece atspēlēja divas breikbumbas, izvirzoties vadībā ar 5-3, bet desmitajā geimā nespēja izservēt setu, Krejčikovai realizējot pirmo no divām pēc kārtas breikbumbām - 5-5.

11.geimā Sevastovai bija četras breikbumbas, realizējot ceturto, Krejčikovai sitot bumbiņu tīklā.

12.geimā čehiete atspēlējās, otrās breikbumbas izspēlē Sevastovai raidot bumbiņu tīklā - 6-6.

Taibreiks pagāja vienos vārtos. Jau pirmajā izspēlē Krejčikova panāca minibreiku, nākamajā ar to pašu atbildēja Sevastova, taču vairāk punktus šajā setā viņai nebija lemts iegūt - 6-7 (1:7).

Otrā seta pirmajos piecos geimos bija tikai viena breikbumba otrajā geimā, Krejčikovai to atspēlējot un uzvarot geimu.

Sestajā geimā Sevastovai ar otro breikbumbu tomēr izdevās gūt punktu un izvirzīties vadībā ar 4-2.

Devīto geimu liepājniece pabeidza ar izgājienu pie tīkla pēc pretinieces saīsinātā sitiena, Krejčikovai nākamajā sitienā bumbiņu raidot autā - 6-3.

Arī trešajā setā, kurā servēt sāka Krejčikova, noritēja spēkos līdzvērtīgu pretinieču cīņa, abām tenisistēm uzvarot savas serves geimos.

Garākais sanāca otrais geims, kurā Latvijas tenisiste atspēlēja vienu breikbumbu.

Nākamais breikpunkts bija vien 12.geimā, kad divas mačbumbas ieguva Francijas čempionāta uzvarētāja. Pirmo izdevās atvairīt, bet otrajā, kad čehiete pēc saīsinātā sitiena devās pie tīkla, Sevastova sita bumbiņu tīklā - 5-7. 

Sevastova nedaudz labāk servēja un guva punktus ar pirmo servi, bet Krejčikova - ar otro. Krejčikova krietni biežāk un sekmīgāk darbojās pie tīkla, uzvarot 80% jeb 35 no 44 izspēlēm, dodoties pie tīkla. Sevastovai šis rādītājs bija 72% (13/18).

Abas sportistes pa četrām reizēm uzvarēja, pretiniecei servējot. Sevastova tā realizēja 11 iespējas, čehiete - deviņas.

Krejčikovai bija vairāk gan uzvarētu izspēļu (44 pret 27), gan kļūdu (57 pret 31 Sevastovai).

Visā spēlē uzvarētāja sakrāja tikai par diviem punktiem vairāk nekā zaudētāja (110 pret 108).

Liepājniece trešdien savā pirmajā spēlē ar 6-4, 6-1 uzvarēja Zarinu Dijasu no Kazahstānas (WTA 101.) un ceturtdien ar 1-6, 6-4, 6-3 pieveica Martu Kostjuku no Ukrainas (WTA 70.). Latvijas tenisiste iepriekš karjerā vēl nekad nebija sasniegusi Vimbldonas turnīra trešo kārtu.

Šī gada "French Open" čempione Krejčikova turnīra ievadā ar 6-3, 6-2 uzvarēja Klāru Tausoni no Dānijas (WTA 93.), bet pēc tam ar 7-5, 6-4 pieveica Andreu Petkoviču no Vācijas (WTA 130.).

Abas tenisistes līdz karjerā savā starpā nebija tikušās.

Sevastova sezonu uz zāles seguma sāka gana veiksmīgi - liepājniece Īstbornā pēc kvalifikācijas pārvarēšanas sasniedza ceturtdaļfinālu, kur pēc uzvaras ar 6-2 pirmajā setā divos taibreikos piekāpās citai Kazahstānas sportistei Jeļenai Ribakinai. Tikmēr Krejčikova savu pēdējo turnīru aizvadīja Parīzē, kur palika nepārspēta septiņās spēlēs pēc kārtas un izcīnīja uzvaru "French Open".

Parīzē Krejčikova kopumā uzvarēja piecas izsētās tenisistes, tostarp ukrainieti Jeļinu Svitoļinu (WTA 5.).

Šosezon Krejčikova spēlējusi arī Dubaijas "WTA 1000" turnīra finālā, kā arī Strasbūras "WTA 250" sacensību finālā. Otrajā turnīrā viņa svinēja uzvaru.

Sevastovai šosezon ir 21 uzvara un 14 zaudējumi, bet viņas pretiniece uzvarējusi 29 no 38 mačiem.

Latvijas tenisiste karjeras laikā virs galvas cēlusi četrus WTA vienspēļu titulus, bet Krejčikovas rēķinā ir divas trofejas.

Jau ziņots, ka lietus pārtrauktā sestdienas spēlē WTA ranga 34.rakete Aļona Ostapenko ar 6-4, 4-6, 2-6 zaudēja Tomļanovičai (WTA 75.).

Ostapenko trešdien pirmās kārtas spēlē, kas lietus dēļ otrdien tika pārcelta, ar 6-1, 6-2 sagrāva 18 gadus veco kanādieti Leilu Fernandesu (WTA 71.), bet dienu vēlāk ar 6-1, 3-6, 8-6 pieveica Darju Kasatkinu no Krievijas, kura WTA rangā atrodas pozīciju zemāk.

Abas Latvijas tenisistes vienspēlēs Vimbldonā nopelnīja pa 130 pasaules ranga punktiem.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas meistarsacīkstes - norisināsies līdz 11.jūlijam. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ čempionāts tika atcelts.

2019.gadā uzvaru Vimbldonā dāmu konkurencē svinēja rumāniete Simona Halepa, kura šogad savu titulu neaizstāv, bet starp vīriem pārākais bija serbs Novaks Džokovičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu