VIDEO ⟩ Tallinas centrā noticis uzbrukums jaunietei ar varavīksnes karogu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Piektdien, 2. jūlijā, Tallinā notika velobrauciens "Pride Vikervelo". Pirms tā sākuma Brīvības laukumā noticis incidents - jauns vīrietis kādai jaunietei no rokām izrāvis varavīksnes karogu, vēsta igauņu medijs "Postimees". 

"Pride Vikervelo" pasākums noticis, lai pievērstu uzmanību problēmām Igaunijas likumdošanā, kuru dēļ LGBT+ kopienas pārstāvjiem netiek garantētas vienādas tiesības un iespējas.

Pirms pasākuma sociālajos tīklos apmeklētāji dalījušies ar kadriem no incidenta - divi vīrieši kamuflāžas apģērbā centās jaunietei atņemt varavīksnes karogu.

"Atlaid!" Skaļi kliegusi jauniete. Video var arī dzirdēt, ka jauniete lūdz notiekošā aculieciniekus izsaukt policiju. 

Aculiecinieki norāda, ka policijā par notikušo ir uzrakstīts iesniegums. Vīrieši klieguši vācu valodā. 

Uzbrucēja personība noskaidrota neilgi pirms velobrauciena sākuma, vēsta "Postimees". 

Viena no pasākuma rīkotājām Anna Vaida "Postimees" pastāstījusi: "Es nevēlējos šo pasākumu ļoti izreklamēt, vēlējāmies to mierīgi aizvadīt".

Pēc viņas teiktā, drošības nolūkos informācija par pasākumu izplatīta tikai domubiedru grupās: "Tartu jau vakar notika pasākums.

Arī tur cilvēkam no rokām tika izrauts karogs". 

Jautāta, kā tiek pāri negatīvām reakcijām, pasākuma organizatoru grupas vadītāja Anetta Mjaletjarve norādīja: "Es jau krietnu laiku esmu LGBT+ aktīviste, tāpēc vairāk no tām nebaidos. Esmu publicējusi arī publiskus ierakstus, uz kuriem esmu saņēmusi negatīvas reakcijas, bet tagad savā dzīvē esmu sasniegusi to punktu, kad mani tas vairs nesatrauc.

Kaut kādā mērā es jūtu līdzi tiem cilvēkiem, kuros ir tik daudz naida un enerģijas ienīst". 

Velobrauciena mērķis bijis aicināt Saeimas deputātus legalizēt laulību vienlīdzību. "Līdz šim laulību vienlīdzība ir panākta 16 Eiropas valstīs. Tas nedotu LGBT+ papildu privilēģijas, bet vienkārši mainītu pašreizējo diskriminējošo situāciju un nodrošinātu vienlīdzīgu attieksmi saskaņā ar Konstitūciju," igauņu medijam "Postimees" skaidrojusi viena no velo brauciena organizatorēm Anete Meletjarve.

Igaunijā 64% cilvēku atbalsta Kopdzīves likumu. Lai gan Kopdzīves likums Igaunijā ticis pieņemts pirms septiņiem gadiem, vēl aizvien trūkst tiesību aktu tā īstenošanai, kas pasargātu LGBT+ kopienu.

"Likumu nepilnīguma dēļ neviens nemirs, bet Igaunija varētu būt valsts, kurā visi var būt droši, ka viņu ģimenei, bērniem un tuviniekiem nav jāuztraucas par savu nākotni. Mēs vēlamies dzīvot valstī, kas augstu vērtē mūsu cilvēkus un viņu ģimenes, kas radītas mīlestībā," norādījusi LGBT asociācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīna Rauda.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu