VIDEO ⟩ "Bucks" uzvar "Hawks". Sasniedz NBA finālu pēc 45 gadu pauzes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Bucks" uzvar "Hawks".
"Bucks" uzvar "Hawks". Foto: AP/Scanpix

Sestdien Milvoki "Bucks" vienība uzvar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences fināla sestajā spēlē, garantējot sev vietu finālā.

"Bucks" viesos ar 118:107 (28:24, 19:19, 44:29, 27:35) uzvarēja Atlantas "Hawks", sērijā līdz četrām uzvarām svinot panākumu ar 4-2.

Kriss Midltons uzvaru sekmēja ar 32 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, bet Džrū Holidejs pievienoja 27 punktus un pa deviņām atlēkušajām bumbām, kā arī rezultatīvām piespēlēm.

Kems Redišs "Hawks" labā iemeta 21 punktu, kamēr Bogdans Bogdanovičs guva 20 punktus. "Hawks" līderis Trē Jangs šajā spēlē iekrāja 14 punktus un deviņas piespēles.

"Bucks" pēdējo reizi NBA finālā spēlēja 1974. gadā.

"Kad esi mazs bērns, ikviens sapņo par iespēju spēlēt finālā," pēc uzvaras teica Holidejs.

Otrdien "Bucks" finālā aizvadīs pirmo spēli pret Rietumu konferences fināla uzvarētāju Fīniksas "Suns".

Kopš sērijas ceturtās spēles ceļgala savainojuma dēļ laukumā nav devies "Bucks" līderis Jannis Adetokunbo. Tikmēr Jangs sestdien laukumā devās pēc divu maču izlaišanas.

"Nevēlējos noslēgt sezonu ar domu, ka varēju tomēr spēlēt un palīdzēt," teica Jangs, kuram sestdien neizdevās metienus realizēt ar augstu precizitāti. "Tāda rīcība mani būtu sāpinājusi, tāpēc nolēmu doties laukumā un atdot visus savus spēkus."

"Hawks" pēdējo reizi NBA finālā spēlē pirms 60 gadiem, kad komanda bāzējās Setnluisā.

Pirmajā ceturtdaļā pēc Brūka Lopesa "slam dunk" "Bucks" izvirzījās vadībā ar 15:4. Otrajā puslaikā "Hawks" sāka atgūties, jau trešajā ceturtdaļā vienubrīd panākot 43:47. Viesi trešo ceturtdaļu gan noslēdza ar 15 punktu pārsvaru, ko "Hawks" komanda turpinājumā tā arī nespēja atspēlēt.

Pusotru minūti līdz mačam beigām "Hawks" atkal nebija tālu no neizšķirta - 110:113. Entonija Leona Takera precīzais tālmetiens minūti līdz pamatlaika beigām "Bucks" deva desmit punktu pārsvaru un dzēsa mājinieku cerības par finālu.

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu