VIDEO ⟩ "Tev ir nulle cieņas!" Ostapenko pēc zaudējuma iesaistās asā vārdu apmaiņā ar pretinieci (10)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdien Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā piedzīvoja zaudējumu pret Alju Tomļanoviču. Pēc mača abas sāncenses gan iesaistījās asākā vārdu apmaiņā.

WTA ranga 34.rakete Ostapenko ar 6-4, 4-6, 2-6 zaudēja Tomļanovičai (WTA 75.).

Mača trešajā setā Ostapenko pieprasīja medicīnisko pārtraukumu un devās prom no korta, atgriežoties krietni pēc atvēlētā laika. Šāda rīcība nepatika Tomļanovičai, kura jau tad vērsās pie mača tiesneses ar pretenzijām, norādot, ka, viņasprāt, Ostapenko simulē savainojumu.

Kad spēle noslēdzās, abas tenisistes satikās pie tiesneses, lai atsveicinātos un arī tad emocijas vēl sita augstu vilni.

"Tava uzvedība ir drausmīga," sacīja Ostapenko, uz ko Tomļanoviča atbildēja: "Kura būtu runājusi."

"Tev ir nulle cieņas," piebilda Ostapenko, norādot, ka Tomļanoviča ir sliktākā spēlētāja turnīrā.

Vārdu apmaiņa nebeidzās kortā, jo arī pēc mača abas tenisistes viena par otru preses konferencē izteicās visai nosodoši.

"Viņa var teikt, ka guva traumu. Es tā nedomāju. Visa mača garumā ar viņu viss bija kārtībā. Kāpēc tad pie rezultāta 4-0 viņa izsauca palīdzību? Spēles ziņā, manuprāt, viņai nekas nekaitēja. Es esmu spēlējusi pret viņu un pret daudzām citām. Es zinu, kad kāds ir savainots. Un visam pa virsu viņa apgalvo, ka man nav cieņas. Tas jau ir smieklīgi. Manuprāt, tā ir necienīga attieksme no cilvēka, kas ir "Grand Slam" čempions. Bērni seko viņai un, ko viņi redz," Latvijas tenisisti preses konferencē kritizēja Tomļanoviča.

Arī Ostapenko sarunā ar presi nepalika atbildi parādā: "Tas, ko viņa teica, ir necienīgi. Katrs sportists var iedzīvoties savainojumā. Otrajā setā es centos par to [savainojumu] aizmirst. Bet es nespēju, jo sāpes kļuva arvien lielākas. Pienāca brīdis, kad es pat nevarēju normāli izdarīt servi. Es domāju, ka visi redzēja, ka manas serves bija vājākas kā ierasts. Necienīgi no viņas puses, jo viņa nezina neko par manu savainojumu. Mans līmenis šodien nebija labs pēc pirmā seta. Ja es būtu spēlējusi kaut vai uz 50%, es viņu uzvarētu."

Ostapenko šosezon uzvarējusi 21 no 32 spēlēm, bet Tomļanoviča - 18 no 32 mačiem.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas meistarsacīkstes - norisināsies līdz 11. jūlijam. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ čempionāts tika atcelts.

2019. gadā uzvaru Vimbldonā dāmu konkurencē svinēja rumāniete Simona Halepa, kura šogad savu titulu neaizstāv, bet starp vīriem pārākais bija serbs Novaks Džokovičs.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu