U-19 izlases treneris: Esam tālu no basketbola, ko gribētu spēlēt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nikolajs Mazurs
Nikolajs Mazurs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas U-19 vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs pēc zaudējuma Puertoriko atzina, ka viņa vadītās komandas sniegums ir tālu no vēlamā.

Jau ziņots, ka Latvijas U-19 basketbola izlase sestdien Pasaules kausa pirmajā spēlē Daugavpilī ar 75:79 (18:15, 18:19, 25:14, 14:31) zaudēja vienaudžiem no Puertoriko.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Vanags, 13 punkti un septiņas atlēkušās bumbas tika Rodijam Mačoham. Tomam Skujam deviņi punkti un septiņas rezultatīvas piespēles, bet Noa Viljamsons septiņiem punktiem pievienoja astoņas atlēkušās bumbas.

Gandrīz visu spēli vadībā bija Latvijas izlase, kas vienubrīd pat bija vadībā ar 15 punktu pārsvaru, taču pretinieki mača galotnē spēja izraut uzvaru.

"Spēles atslēga - pašu kļūdas, kas arī izšķīra spēles likteni. Ceturtās ceturtdaļas sākumā īsā brīdī atdevām daudz punktu, ļaujot pretiniekiem iemest "tukšā" grozā," par spēli teica Mazurs, kurš pieļāva iespēju, ka jaunie basketbolisti pirmajā spēlē bija satraukušies.

"Slikti aizsargājāmies viens pret vienu. Zona? Pretinieki katrā mačā maina aizsardzību, un tam jāspēj pielāgoties. Pietrūka bumbas kustības ātruma, bija nepareizi lēmumi. Esam tālu no basketbola, ko gribētu spēlēt. Jāturpina strādāt un cīnīties, lai labāk izmantotu iespējas, kādas rodas katrā spēlē," skaidroja galvenais treneris.

Sagatavošanās ciklā savainojumu guva viens no potenciālajiem valstsvienības līderiem Krišs Helmanis. Viņš sestdien spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, jo traumas dēļ pirms turnīra sākuma nav aizvadījis daudz treniņu.

"Domāju, ka viņš spēlē iegāja labi. Tās sākumā noteikti," par Helmani teica Mazurs, kurš zināja nosaukt vairākus brāķus, kas Latvijas basketbolistiem jāizlabo pirms nākamā mača.

Mazurs neslēpa, ka komanda sestdien vāji spēlējusi viens pret viens. To pašu apstiprināja arī Helmanis.

"Viens pret viens situācijās viņi beigās pagāja garām un sākām ielaist pārlieku daudz punktu. Nesanāca atrast palīdzību groza apakšā, arī spēlētāju rotācijā laukumā dažbrīd kļūdījāmies," dažas no epizodēm atminējās Helmanis. "Uzbrukumā it kā iemetām sarežģītus trīspunktu metienus, bet bija arī vieglāki metieni, kurus neizpildījām."

Helmanis neslēpa, ka vēl nav atguvis savu labāko formu, kas bijis redzams arī sniegumā. Viņš norādīja, ka sākotnēji ātri sajutis nogurumu, taču vēlāk apradis un centies uzlabot savu sniegumu.

Svētdien Latvijas izlase tiksies ar Irānu, bet divas dienas vēlāk ar Serbiju. Šīs un arī astotdaļfināla spēli tiešraidē translēs kanāls TV6.

Spēles klātienē varēs apmeklēt tikai skatītāji, kuriem ir Latvijā atzīts sadarbspējīgs vakcinācijas pret Covid-19 vai Covid-19 pārslimošanas sertifikāts (attiecas uz visiem vecumiem). Biļetes var iegādāties mājaslapā basket.lv.

Izslēgšanas turnīrs no 9. līdz 11.jūlijam Rīgā norisināsies Olimpiskajā sporta centrā un "Arēnā Rīga".

Latvija Pasaules U-19 kausa sacensības uzņēma arī 2011.gadā, kad turnīrs norisinājās Rīgā, Valmierā un Liepājā.

2011.gadā Latvijā uzvarēja Lietuvas jaunie basketbolisti, bet par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Jons Valančūns. Turnīrā piedalījās tādi pazīstami spēlētāji kā Dāvis Bertāns, Mateušs Ponitka, Rauls Netu, Kevins Pangoss, Dario Šaričs, Dags Makdermots, Tims Hārdevejs juniors, Džeremijs Lembs, Jānis Timma un citi.

Latvijas U-19 izlases sastāvs dalībai Pasaules kausā:

Krišs Helmanis ("Prat", Spānija), Dāvis Denafs ("Ogre"), Kristians Feierbergs (BJBS "Rīga"/DSN), Ričards Kļanskis ("Orlandina", Itālija), Rodijs Mačoha (Fuenlavradas "Urbas", Spānija), Rihards Parādnieks ("Ogre"), Toms Skuja (Santantoni "Ibiza Feeling", Spānija), Kristians Šulcs ("Ventspils"), Ričards Daniels Vanags ("Rīga"/"A. Kraukļa VEF BS"), Noa Viljamsons ("Latvijas Universitāte"), Valters Briedis ("Latvijas Universitāte"), Noels Enrijs Slivackis ("Rīga"/DSN - "VEF" basketbola akadēmija Valkā).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu