"Windows" zilais "nāves ekrāns" kļūs melns (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Mashka/Shutterstock.com

Tehnoloģiju korporācijas "Microsoft" dēvētais zilais "nāves ekrāns" jaunajā operētājsistēmā "Windows 11" turpmāk kļūs par "melno nāves ekrānu", ziņo raidorganizācija BBC.

"Nāves ekrāns" ierasti parādās tad, kad datorā radusies kāda tehniska problēma, bieži vien piedāvājot lietotājam ierīci izslēgt un ieslēgt no jauna.

Melnais fons aizstās zilo, kas sakritīs ar pieteikšanās un izslēgšanas ekrāniem jaunajā sistēmā. "Nāves ekrāns" profesionāļiem ļauj konstatēt aparatūras un atmiņas problēmas.

Tas parasti ietver informāciju un datus, kas var palīdzēt analizēt, kādas problēmas izraisīja "nāves ekrāna" parādīšanos.

2016. gadā "nāves ekrānam" tika pievienots QR skenēšanas kods, kas ļauj lietotājam to noskenēt, lai uzzinātu vairāk par problēmām.

Savukārt 2012. gadā "nāves ekrānam" tika pievienota bēdīga seja - ":(". Abas šīs opcijas saglabāsies arī jaunajā "Windows 11" operētājsistēmā. 

"Windows 11" savu darbību sāka pirms mēneša un lietotājiem tā būs pieejama kā bezmaksas programmatūras atjaunošana, taču ne visi datori spēs to "pavilkt".

2025. gadā "Windows 10" pārstās darboties. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu