Indijas varianta dēļ Norvēģija aptur valstī ieviestos ierobežojumu atvieglojumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Dreamer Company/shutterstock.com

Baidoties par iespējamo ceturto vīrusa vilni, ko varētu izraisīt Covid-19 delta jeb Indijas variants, Norvēģija pirmdien apturējusi cīņā ar pandēmiju ieviesto ierobežojumu atvieglošanu.

Gandrīz visu ierobežojumu atcelšana tiks atlikta, agrākais, līdz jūlija beigām, augusta sākumam, paziņoja valdība.

"Attīstība joprojām ir pozitīva," preses konferencē apliecināja Norvēģijas premjerministre Erna Sūlberga, piebilstot, ka valdības nogaidīs, lai redzētu, kā delta paveids ietekmēs situāciju.

Pārāk ātra ierobežojumu atcelšana palielinātu risku, ka delta paveids var izraisīt ceturto vīrusa vilni tajā iedzīvotāju daļā, kas vēl nav vakcinējusies pret Covid-19, kā arī tajās iedzīvotāju grupās, kas saņēmušas tikai pirmo vakcīnas devu, kā arī starp cilvēkiem ar novājinātu imunitāti.

Norvēģija, kurai lielā mērā izdevies pakļaut kontrolei pandēmiju, 18.jūnijā sāka trešo posmu savā četru posmu plānā ierobežojumu atvieglošanai.

Taču tā vietā, lai turpinātu ierobežojumu atcelšanu, valdība izvēlējusies dot sev laiku, ņemot vērā lipīgākā delta paveida izplatīšanos Norvēģijā un Eiropā. Sūlberga sacīja, ka šis paveids pāris nedēļu laikā var kļūt par dominējošo valstī, un uzsvēra, ka ir svarīgi ierobežot tā izplatību.

Vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu Norvēģijā saņēmuši vairāk nekā 65% iedzīvotāju.

Norvēģija savā vakcinācijas kampaņā izmanto tikai "Pfizer/BioNTech" un "Moderna" vakcīnas, kas balstītas uz mRNA tehnoloģiju.

Norvēģija atteicās no "AstraZeneca" vakcīnas un rezervējusi "Johnson & Johnson" vakcīnu tikai brīvprātīgiem īpašos gadījumos, jo šīm vakcīnām iespējamas retas, bet nopietnas blakusparādības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu