VIDEO ⟩ NHL fināls: Maču, pirms kura tiek godināts Kivlenieks, uzvar "Canadiens"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Monreālas "Canadiens" hokejisti
Monreālas "Canadiens" hokejisti Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa fināla mačā no sezonas beigām izglābās Monreālas "Canadiens".

"Canadiens" savā laukumā pagarinājumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) uzveica Tampabejas "Lightning", izslēgšanas spēļu sērijā deficītu samazinot līdz 1-3.

Pirms spēles sākuma abas komandas vienojās klusuma brīdī, lai godinātu pirmdien, 5. jūlijā, traģiski bojā gājušo latviešu vārtsargu Matīsu Kivlenieku.

Par mača varoni pagarinājuma ceturtajā minūtē kļuva Džošs Andersons, kurš guva arī "Canadiens" pirmos vārtus. Vēl Monreālas vienības labā ar vārtu guvumu izcēlās Aleksandrs Romanovs.

Savukārt "Lightning" rindās precīzi bija Bārklejs Gūdrovs un Pets Marūns.

Vairāk darba šajā spēlē bija tieši "Canadiens" vārtu vīram Korijam Praisam, kurš atvairīja 32 no 34 pretinieku raidījumiem, tikmēr viņa amata brālis "Lightntning" vārtos, Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 18 no 21 pretinieku metiena.

Zīmīgi, ka pirms šīs spēles Tampabejas mērs nāca klajā ar paziņojumu, ka "Lightning" ceturto sērijas maču vajadzētu zaudēt, lai Stenlija kausu būtu iespēja izcīnīt uz sava ledus.

Nākamo spēli abas komandas aizvadīs naktī uz 8. jūliju, plkst. 3 pēc Latvijas laika tiekoties Tampabejā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu