Piedzēries vīrietis veic bīstamu lēcienu no viena no Igaunijas augstākajiem ūdenskritumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Erakogu

Svētdien, 4. jūlijā, kāds iereibis vīrietis atradās pie Jegalas upes Harju apriņķī un nolēca no viena no Igaunijas augstākajiem ūdenskritumiem, vēsta igauņu medijs "Postimees".

"Izrādījās, ka dziļums zemāk bija pietiekams, un viss beidzās labi," komentēja aculiecinieks, kurš staigājis gar Jegalas upes krastiem un redzējis notiekošo.

Foto: AFP / Scanpix

"Protams, šādas darbības ir dzīvībai bīstamas, ja ir vēlme kaut kur nolēkt, tad ir vairākas ūdenstilpes, kurās dežūrē glābēji," komentē Igaunijas Glābšanas centra pārstāvis Reilijs Kuls. Viņš skaidro, ka nav saņēmis informāciju par šo gadījumu.

Kuls atgādina visiem, ka šādas niršanas vietas ir ļoti bīstamas. "Piedzēries cilvēks zaudē baiļu izjūtu un spēju koordinēt kustības, traģiskas sekas ir neizbēgamas," saka Reilijs Kuls. Tāpēc ir īpaši svarīgi, lai tuvumā esošie cilvēki vai draugi būtu uzmanīgi un nepieciešamības gadījumā liegtu alkoholu lietojušam cilvēkam iekļūt ūdenī. 

Kuls uzsvēra, ka šāda rīcība apdraud ne tikai lēcēja, bet arī to cilvēku dzīvību, kuri ir spiesti sniegt palīdzību.

Šī nav pirmā reize šovasar, kad iereibis pilsonis nolemj atsvaidzināties, ielecot upē. Diemžēl ne visi šādi gadījumi beidzas tik labi kā pie Jegalas upes svētdien.

22. jūnijā pulksten 22.52 tika saņemts ziņojums, ka 36 gadus vecs vīrietis Tartu nolēca no tilta un nenokļuva krastā. Divas dienas vēlāk viņa līķis tika atrasts Emajegi upē, vēsta medijs "Tartu Postimees". Vīrietis bija lietojis alkoholu.

Pirmdien, 5. jūlijā, Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki - viens bojāgājušais izcelts no upes Bauskas novadā, bet otrs - no dīķa Preiļu novadā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). 

Jau ziņots, ka Latvijā aizvadītās nedēļas nogalē no ūdenstilpēm izcelti trīs miruši cilvēki.

Valsts policijas darbinieki skaidro bojāgājušo nāves apstākļus. Šogad Latvijā kopumā VUGD no ūdenstilpēm izcēlis 59 mirušos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu