VIDEO ⟩ "Manai sievai un bērnam pretī skrien vīrietis ar cirvi..." Jēkabpils novadā noticis asiņains kaimiņu konflikts (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Aizvadītais jūnijs Ābeļu ciemā, Jēkabpils novadā, vairākiem iedzīvotājiem izvērties ļoti spraigs un asiņains pēc konflikta kādā vētrainā ballītē. Abām pusēm ir savs viedoklis par notikušo, ziņo raidījums "Bez tabu".

"Es atnācu no darba un tur spēlēja mūziku uz pilnu klapi. Domāju, ka līdz plkst. 23 viņi paballēsies un nomierināsies , jo te taču dzīvo arī citi cilvēki, galu galā. Tomēr nē! Bija jau 23:45 un nevarēju aizmigt!" saka vietējā iedzīvotāja Jana.

Kaimiņiene piegāja no ugunskura puses un sasaukusi ballītes saimnieku.

"Viņš pienāca. Bija ļoti piedzēries. Pateicu, lai mūziku nogriež klusāk, bet viņš - sāka mani aizvainot ar lamuvārdiem!" stāsta Jana.

Tā kā kaimiņš nav vēlējies respektēt Janas lūgumu, viņa pazvanījusi savam vīram un policijai.

"Viņš līda pāri sētai. No vārtiem izskrēja viņa (saimnieka) dēls un iesita man ar kāju no visa spēka pa vēderu...Es nokritu, bet viņš turpināja mani sist ar kājām! Atskrēja sieviete, turējos pie vēdera, viņa arī sāka sist!" stāsta Jana, rādot zilumus.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Piesteidzās Janas vīrs, kurš konfliktā devās ar cirvi rokās.

"Viņi, pieci cilvēki, manu vīru neitralizēja un sāka sist! Viņam lauztas trīs ribas, divās vietās žoklis lauzts, auss zila, no sitiena pasliktinājusies redze, jo acs bija asinīs. Zilumi pa visu ķermeni," saka Jana.

Viņa guvusi vēdera un rokas traumas un skaidro, ka vairākas dienas nevarēja strādāt, bet uz doto brīdi nevar arī pasēdēt.

Raidījums sazinājās ar konfliktā iesaistīto saimnieka dēlu, kurš stāsta savu versiju.

"Sieviete man skrien virsū ar koku. Izskatās, ka sitīs - es viņu atgrūdu! Jo man blakus sieva un bērns - man arī jāaizstāvas! Nevar zināt, kādi viņai motīvi!" saka saimnieka dēls.

Neatceroties par sišanu Janai, saimnieka dēls saka, ka viņas vīrs ir "neitralizēts", jo viņš ar cirvi apskādējis ballītes rīkotāju automašīnu, kas tobrīd brauca ārā no ballītes teritorijas. Spēkratā atradās saimnieka dēla sieva un bērns.

Saimnieka dēls stāsta, ka tajā brīdī Janas vīrs skrējis pretī auto ar cirvi un skrūvgrieznim līdzīgu priekšmetu, ko "iecirta" mašīnā.

"Tad jau viss tur izvērtās cīņā un vajadzēja atņemt cirvi. Manam ģimenes loceklim rokā trāpīja ar cirvi. Tad vajadzēja to vīrieti sagūstīt, viņam tika nodarītas traumas līdz ar to.

Manai sievai un bērnam pretī skrien vīrietis ar cirvi... nu, kā - vajadzēja maigāk neitralizēt, lai sacērt mūs kā filmās? Tāda neparasta situācija, kur tu pat nesaproti, kā rīkoties..." stāsta saimnieka dēls. 

Konfliktā iesaistītais saimnieka dēls neņemas spriest, vai šajā situācijā ir pielietojis pārmērīgi lielu spēku.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Mana sieva bija histērijā izlēkusi ārā [no auto]. Kliedz, ķer bērnu... Es nezināju, kā rīkoties tādā situācijā!" turpina saimnieka dēls.

Vēlāk uz notikuma vietu ieradās Janas izsauktā policija, kas pārtrauca asiņaino konfliktu. Vēlāk tika izsaukti mediķi.

Par notikušo sākti divi kriminālprocesi - par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību un par svešas mantas tīšu bojāšanu.

Abas puses atzīst, ka nesaskaņas viņu starpā jau bijušas iepriekš.

Plašāk par notikušo, aculiecinieku foto un video no konflikta situācijas skaties "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu