Mazurs: Spēles plānu izpildījām par 90%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nikolajs Mazurs.
Nikolajs Mazurs. Foto: FIBA.com

Latvijas U-19 izlase Pasaules kausa trešajā grupu turnīra spēlē pret Serbiju apzināti centās izprovocēt pretiniekus uz piezīmēm, taču iegūtās iespējas no soda metienu līnijas netika īstenotas, pēc otrās neveiksmes turnīrā teica galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Latvijas U-19 basketbola izlase otrdien Daugavpilī piedzīvoja zaudējumu Pasaules kausa pēdējā grupu turnīra spēlē.

Latvijas izlase B grupas trešajā spēlē ar 70:71 (24:16, 21:16, 8:19, 17:20) piekāpās Serbijai, kas astotdaļfinālā tiksies ar Japānu.

Rodijs Mačoha Latvijas valstsvienībā izcēlās ar 16 punktiem un četrām atlēkušajām bumbām, 12 punkti un piecas bumbas zem groziem Kristianam Feierbergam, bet 11 punkti Ričardam Danielam Vanagam. Otrā laukuma pusē 16 punkti un piecas atlēkušās bumbas Nikolam Jovičam, kamēr Mihailo Petrovičs iekrāja 12 punktus.

"Spēles plānu izpildījām par 90%. Grūti kontrolēt sarežģītus metienus pāri rokām, ko serbu izpildījumā redzējām pēdējās ceturtdaļas beigās," par maču teica Mazurs. "Apzināti gājām uz piezīmēm, bet problēmas sagādāja soda metienu realizācija."

Pirmajā puslaikā serbi pretinieku grozam uzbruka ar sev neraksturīgi zemu precizitāti. Tāpat punktus gūt liedza cieša spēle aizsardzībā, ko uzsvēra arī Mazurs.

"Sākumā viņus izdevās neitralizēt ar labu disciplīnu. Kļūdas sākās līdz ar nogurumu. Serbijas izlase ir meistarīga komanda, kas pēdējā ceturtdaļā prata izmantot mūsu kļūdas un realizēja aukstasinīgus metienus," skaidroja Mazurs.

Nožēlu par zaudējumu neslēpa arī viens no līderiem Krišs Helmanis. Basketbolists norādīja, ka komanda otrajā puslaikā nedaudz mazāk uzbrukusi, bet tai pat laikā sapelnīja daudz piezīmju.

"Neuzbrukām grozam un sākām paļauties uz tālmetieniem, kas neiekrita," dažus no brāķiem minēja Helmanis. "Domāju, ka izdarījām labu darbu, bet noteikti varējām vēl labāk."

Arī izlases kapteinis Kristiāns Šulcs piekrita Helmanim, norādot, ka pirmais puslaiks mājiniekiem padevās labs, taču otrajā neveicās ar metienu realizāciju.

"Sākām spēlēt lēni un negājām garām pretiniekiem. Dalījām viens otram piespēles un izpildījām pēdējo sekunžu metienus, kas neiekrita grozā," teica Šulcs. "Otrajā puslaikā laikam sākām gaidīt un mēģinājām noturēt pārsvaru."

Šulcs pauda pārliecību, ka grupu turnīrā spēles pret Puertoriko un Serbiju noteikti bija jāuzvar. Kapteinis arī uzsvēra, ka astotdaļfinālā galvenais neizlaist spēles otro nogriezni, taču pretinieka vārds nav svarīgs.

Dienas pēdējā spēlē B grupā otrdien savā starpā tiksies Puertoriko un Irāna. Gadījumā, ja Irāna maču uzvarēs ar 1-15 punktu starpību, Latvijas izlase apakšgrupā būs otrā un astotdaļfinālā tiksies ar A grupā trešo vietu ieguvušo Senegālu. Pretējā gadījumā draud tikšanās ar lietuviešiem.

Spēles klātienē var apmeklēt tikai tie skatītāji, kuriem ir Latvijā atzīts sadarbspējīgs vakcinācijas pret Covid-19 vai Covid-19 pārslimošanas sertifikāts (attiecas uz visiem vecumiem). Biļetes var iegādāties mājaslapā basket.lv.

Izslēgšanas turnīrs no piektdienas līdz svētdienai Rīgā norisināsies Olimpiskajā sporta centrā un "Arēnā Rīga".

Latvija Pasaules U-19 kausa sacensības uzņēma arī 2011.gadā, kad turnīrs norisinājās Rīgā, Valmierā un Liepājā.

2011.gadā Latvijā uzvarēja Lietuvas jaunie basketbolisti, bet par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Jons Valančūns. Turnīrā piedalījās tādi pazīstami spēlētāji kā Dāvis Bertāns, Mateušs Ponitka, Rauls Netu, Kevins Pangoss, Dario Šaričs, Dags Makdermots, Tims Hārdevejs juniors, Džeremijs Lembs, Jānis Timma un citi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu