NBA fināls: Pols un Bukers nodrošina "Suns" uzvaru sērijas pirmajā mačā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kriss Pols un Devins Bukers
Kriss Pols un Devins Bukers Foto: Reuters/ScanPix

Ar uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju pret Milvoki "Bucks" sākuši Fīniksas "Suns" basketbolisti.

"Suns" basketbolisti savā laukumā ar 118:105 (30:26, 27:23, 35:27, 26:29) pieveica Milvoki "Bucks", sērijā līdz četrām uzvarām iegūstot vadību 1-0.

Uzvarētājiem lieliski spēlēja pieredzējušais saspēles vadītājs Kriss Pols, kurš guva 32 punktus un veica deviņas rezultatīvas piespēles partneriem. Devins Bukers pievienoja 27 punktus, bet Deandrē Eitons izcēlās ar 22 punktiem un savāktām 19 atlēkušajām bumbām.

"Es tikai turpināju spēlēt agresīvi, un arī mani puiši sāka spēlēt," sacīja 36 gadus vecais Pols. "Tā ir uzticēšanās. Mēs šādi esam aizvadījuši visu sezonu. Mums vienkārši tas ir jāturpina."

"Bucks" rindās rezultatīvākais spēlētājs ar gūtiem 29 punktiem bija Kriss Midltons, līderis Jannis Adetokunbo guva 20 punktus un izcīnīja 17 bumbas, bet Brūks Lopess guva 17 punktus. Jāatzīme gan, ka grieķu basketbolista piedalīšanās spēlē nebija nolemta līdz pat iesildīšanās procesam.

Savainojumu šajā spēlē guva "Suns" uzbrucējs Dario Šaričs, kurš ceļgala savainojuma dēļ maču pameta priekšlaicīgi un laukumā vairs neatgriezās.

Fīniksas klubs ceturtdien savā laukumā centīsies panākt 2-0 pārsvaru sērijā.

"Šajā spēlē bija daudz enerģijas," sacīja Pols. "Mēs izcīnījām vienu uzvaru. Mums ir jāgūst vēl viena."

"Suns", kas NBA finālā spēlē pirmo reizi kopš 1993. gada, cenšas izcīnīt savu pirmo līgas čempionu titulu, savukārt "Bucks", kas aizvada savu pirmo finālu kopš 1974. gada, par čempioni vienīgo reizi kļuva pirms 50 gadiem.

"Mēs noskatīsimies video," sacīja "Bucks" treneris Maiks Budenholcers. "Kļūsim gudrāki. Būsim labāki otrajā spēlē."

Pols iemeta 12 no 19 metieniem no spēles, tai skaitā četrus no septiņiem trīspunktniekiem un visus četrus soda metienus.

Trešajā ceturtdaļā Pols realizēja sešus no septiņiem raidījumiem no spēles, gūstot 16 punktus un "Suns" palielinot pārsvaru līdz 20 punktiem.

Ceturtajā ceturtdaļā Adetokunbo palīdzēja pietuvoties līdz 94:101, taču Pola pārķertā bumba un kārtējais gūtais grozs palīdzēja nepielaist "Bucks" tuvāk.

Eitons kļuva par pirmo spēlētāju ar 15 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām NBA fināla debijā kopš Tima Dankana 1999. gadā.

Suns no soda metienu līnijas iemeta 25 no 26 metieniem, garām raidot tikai pēdējo un tādējādi nesasniedzot NBA finālu rekordu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu