Kaspars Zlidnis saceļ viedokļu vētru pēc izteikumiem par Covid-19 vakcīnām un "norok" sadarbību ar Rīgas domi (94)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pēc veselīga dzīvesveida entuziasta, ielu vingrotāja un mūziķa Kaspara Zlidņa izteikumiem par Covid-19 vakcināciju, Rīgas dome pārtraukusi ar viņu sadarbību saistībā ar projektu "PeldRīga".

Pavisam nesen veselības ministrs Daniels Pavļuts nāca klajā ar paziņojumu – lai motivētu pēc iespējas vairāk cilvēkus vakcinēties pret Covid-19, valsts piedāvās loteriju ar vērtīgām balvām. Ministrs piebilda, ka galvenā balva varētu būt 100 000 eiro.

Pēc šī paziņojuma Kaspars Zlidnis savā "Facebook" profilā publicēja rakstu, kas sociālajos tīklos izraisīja komentāru vētru. 

"LAIMĒT 100 000! Pēdējā laikā man uzdod vienu un to pašu jautājumu un es vairs nevaru to ignorēt, tāpēc atbildu visiem, kuru prātus nomāc šī tēma un mans viedoklis. Sākšu ar to, ka es neesmu ne par, ne pret vakcinēšanos un šis nav mēģinājums kādu pārliecināt. Katram sava galva uz pleciem!

Es neesmu vakcinējies un netaisos to darīt, kamēr vien man ir dots veselais saprāts, stipra imunitāte, brīva izvēle un neesmu apstākļu spiests to darīt, bet ne jau tāpēc, ka neticu vai noliedzu vīrusa esamību, bet gan šī visa "kovidcirka" dēļ, kas masveidā tiek uzspiests gan ekonomiski, gan sociāli, gan politiski.

Līdz šim man nav bijusi un arī tagad nav ne vēlēšanās, ne vajadzība to darīt, jo es neatceros neko citu, ko kāds bez loģiska pamatojuma tik ļoti dedzīgi censtos iestāstīt, iepārdot un uzspiest darīt.

Mārketings ir ļoti pārliecinošs, bet par laimi ne pats vīruss. Nav noslēpums, ka tās saucamās brīvprātīgās potes tiek uzspiestas lielākajai daļai valsts iedzīvotāju, tāpēc ne par kādu brīvprātību te sen vairs nav runa. Katru brīdi visos iespējamos veidos notiek manipulācija ar sabiedrisko domu, lai iebiedētu un pārliecinātu pat tos, kuri sākumā bija lielākie pošu pretinieki.

Tāpēc vēlreiz atgādinu, ka es neesmu ne par, ne pret! Visu daru pēc vajadzības, un vakcīna pilnīgi noteikti vismaz pagaidām nav manu vajadzību prioritāšu sarakstā.

Es par savu veselību visu mūžu rūpējos pats un ar grūtībām varu klausīties, kā fiziski, mentāli un garīgi vāji cilvēki mani cenšas pārliecināt par to, ka iesprostošanai četrās sienās, sejas maskām, dezinfekcijas līdzekļiem un vakcīnai ir jelkāda saistība ar cilvēka veselības saglabāšanu vai stiprināšanu.

Man arī nav nekādu ilūziju, ka valsts sistēmai un visiem pošu faniem veselība, fiziskais un mentālais stāvoklis jelkad bijis svarīgs. Ņemot vērā visus valdības kalpu nekonsekventos lēmumus, nepamatotos ierobežojumus un soda sankcijas, arī šis "vakcīnšovs" ar balvu fondu nav nekāds izņēmums.

Es nepārmetu nevienam viņa izvēli, jo katrs dara, kā pats vēlas, tomēr, vairums manu pazīstamo cilvēku vakcinējušies ne jau tāpēc, ka viņiem bail no "nāvējošā" vīrusa, bet gan tāpēc, ka jau noguruši no visiem ierobežojumiem, tāpēc, ka darbā ir šāds noteikums, tāpēc, lai varētu ceļot, apmeklēt kultūras pasākumus un publiskas vietas, un tagad noteikti būs arī tādi, kuri vēlēsies laimēt loterijā, kas parāda to, cik absurda ir šī "vakcīnkampaņa" un idejas tās īstenošanai.

Es neesmu gatavs savu veselo saprātu un veselību iemainīt pret kino un popkornu, atpūtu Ēģiptes kūrortā vai iespēju laimēt loterijā, bet es pilnīgi noteikti esmu gatavs turpināt rūpēties par savu un līdzcilvēku veselību ikdienā, popularizējot un veicinot aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, kas kopumā ilgtermiņā ir spējīgs uzlabot cilvēku dzīves kvalitāti un izglābt vairāk dzīvību, nekā zāļu bizness," raksta Zlidnis. 

Pēc raksta publicēšanas tā komentētāji sadalījās divās frontēs - vieni atbalstīja un slavēja Zlidni par to, ka viņš neklusē, taču citus šokēja vīrieša apgalvojums, ka cilvēki, kas rūpējas par savu veselību un ir fiziski un mentāli stipri, var nebaidīties saslimt ar vīrusu. Daudzus mulsinājis un aizvainojis Zlidņa apgalvojums, ka par vīrusa bīstamību un vakcīnām runā "mentāli vāji" cilvēki.

Drīz pēc tam, kad Kaspars Zlidnis publiskoja savu viedokli vietnē "Facebook", Rīgas dome pārtrauca sadarbību ar viņu projektā "PeldRīga".

Drīz pēc viedokļa paušanas Zlidnis vietnē "Instagram" publicēja rakstu, kurā runā par drosmi pastāvēt par savu viedokli. 

"Daudzi man novēlēja drosmi turēties pretī dažu agresīvi noskaņotu tipu spiedienam, taču vēlos jums teikt, ka drosme vajadzīga, nevis lai stātos pretī un cīnītos ar bariņu baiļu pārņemtu un garā vāju cilvēku, bet gan lai varētu būt godīgam pret sevi pašu, atzīstoties sev, kāpēc es tik ļoti dedzīgi iestājos par vienu vai otru viedokli. Pēc kura stabules es dejoju un kas ir mans "saimnieks", kas liek man izdarīt izvēli un bļaut par vai pret.

Liekot roku uz sirds, varu teikt, ka man tāda saimnieka nav bijis, nav un nebūs, tāpēc mans spēks un drosme slēpjas manā brīvībā runāt un rīkoties, balstoties uz savu goda prātu un sirdsapziņu.

Mani neietekmē nevienas no sankcijām, kur nu vēl dažu emocionāli nestabilu un vāju cilvēku komentāri un kritika. Te man drosme nav vajadzīga, jo pietiek ar veselo saprātu, kas, kā izrādās, daudziem rada emocionālas ciešanas un pretestību.

Tāpat vēlos morāli atbalstīt visus tos, kurus darbadevēji piespieda izdarīt izvēli, kuru paši brīvprātīgi nebūtu lēmuši. Šie aizkulišu nosacījumi un varas izrādīšana pār darba ņēmējiem soda sankciju veidā patiesībā ir varas instanču vājuma pazīme, bet diemžēl daudzi tiek iespiesti stūrī, jo reti kurš ir gatavs zaudēt darbu pat, ja iekšēji izjūt lielu neuzticību tam, kam tiek pakļauts.

Es nepārmetu un nenosodu neviena cilvēka izvēli. Katram ir tiesības pieņemt lēmumu pašam, ja vien šis lēmums ir tiešām paša pieņemts, nevis "saimnieku" uzspiests!

Novēlu jums patiesu garā izjustu brīvību, nevis tikai to, kas ir saukļos un lozungos!" raksta Zlidnis. 

Komentāri (94)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu